Jak naplnit tradiční koláčky? Poradíme, jakou do nich zvolit náplň i jak je zabalit
Báječné koláčky plněné tvarohovou náplní s rozinkami a posypané drobenkou jsou největší pýchou všech babiček. Koláčky připravujeme z kynutého těsta a naplnit je můžeme mimo jiné také makovou či ořechovou náplní.
Moravské koláčky připravujeme z kynutého těsta, plníme je nejčastěji tvarohovou náplní s rozinkami, zdobíme kapkou povidel a sypeme voňavou drobenkou. Těmto báječným koláčkům neodolá žádný člen rodiny. Poradíme, jak je naplnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou náplň zvolit do koláčků
Náplně můžeme volit podle naší chuti, ovšem tradičně plníme koláčky těmito náplněmi:
- Do tzv. dvojctihodných koláčků patří náplň tvarohová s rozinkami namočenými v rumu s kapkou povidel na povrchu a drobenkou.
- Dále využíváme makovou, ořechovou či jablečnou náplň.
Jak naplnit koláčky
- Kynuté těsto si rozdělíme na menší kousky a z každého kousku vyválíme slabší placičku. Střed placky ponecháme silnější, okraje mohou být naopak slabší.
- Na placičku naneseme lžičkou náplň a povytahováním cípů těsta a jejich pevným stisknutím k sobě náplň v těstě zcela uzavřeme. Pozor na to, aby se náplň nedotýkala okrajů, ty by poté nelepily k sobě. Utvoříme hladkou "kuličku" a uložíme ji na plech spojem dolů.
Jak připravit dokonalé koláčky vám napoví také tento videorecept, podle kterého je můžete připravit krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Komentáře