Hovězí dušené s houbami na smetaně

Hovězí maso Doba přípravy: 45-50 minut 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 45-50 minut 7 názorů

Suroviny 2 porce

350 g zadní hovězí
50 g máslo
2 lžičky oleje
1 větší cibule
150 g houby čerstvé, očištěné
200 g smetana na šlehání
sůl
pepř
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.

  2. Opečené maso vyndáme stranou a ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli, nasekanou nadrobno. Osmahnutou cibuli mírně podlijeme a krátce podusíme. Vrátíme maso do pánve, přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a podlijeme horkým vývarem. Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.

  3. Zatím se úplně rozdusí i cibule a omáčku pak není třeba zahušťovat moukou. Když je maso měkké, přilijeme po částech smetanu, promícháme a povaříme do požadované hustoty. Dochutíme solí, pepřem, strouhneme muškátový oříšek a promícháme.
    Podáváme s houskovým nebo jiným knedlíkem, ale můžeme i s rýží nebo noky.

Poznámka od kuchařky

Nemáme rádi kynuté nadýchané knedlíky raději tyto: pokrájené včerejší 4 rohlíky na kostičky zalijeme 150 ml mléka s rozkvedlaným vejcem a přidáme 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky. Někdy přidám bylinky. Uděláme 6 koulí a vaříme v osolené vodě cca 8-9 minut.

Komentáře k receptu Hovězí dušené s houbami na smetaně

Tématické fráze: dušené hovězí na houbách houby dušené na smetaně hovězy na na houbach recepty houby na smetaně recept na dušené hovězí dusene hovezi plátky na smetaně hovězí dušené na houbách hovězí na houbách recept hovězí plátky na na smetaně hovězi platky na smetaně hovězí orisek na houbach dušené na houbach recept na hovězí na houbách dušené hovězí maso hovězí na houbach a smetaně hovězí na houbách na smetane s rýží dušrne hivezi s knedlikem recepty hovězí na houbách hovezi na houbach dušené hovězí na houbách recept