Hovězí dušené s houbami na smetaně

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 45-50 minut 2 porce Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

350 g zadní hovězí
50 g máslo
2 lžičky oleje
1 větší cibule
150 g houby čerstvé, očištěné
200 g smetana na šlehání
sůl
pepř
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek
vývar na podlévání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.

  2. Opečené maso vyndáme stranou a ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli, nasekanou nadrobno. Osmahnutou cibuli mírně podlijeme a krátce podusíme. Vrátíme maso do pánve, přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a podlijeme horkým vývarem. Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.

  3. Zatím se úplně rozdusí i cibule a omáčku pak není třeba zahušťovat moukou. Když je maso měkké, přilijeme po částech smetanu, promícháme a povaříme do požadované hustoty. Dochutíme solí, pepřem, strouhneme muškátový oříšek a promícháme.
    Podáváme s houskovým nebo jiným knedlíkem, ale můžeme i s rýží nebo noky.

Poznámka

Nemáme rádi kynuté nadýchané knedlíky raději tyto: pokrájené včerejší 4 rohlíky na kostičky zalijeme 150 ml mléka s rozkvedlaným vejcem a přidáme 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky. Někdy přidám bylinky. Uděláme 6 koulí a vaříme v osolené vodě cca 8-9 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 529 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí dušené s houbami na smetaně

Tématické fráze: houby dušené na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo