

Hovězí dušené s houbami na smetaně
Suroviny 2 porce
- 350 g zadní hovězí
- 50 g máslo
- 2 lžičky oleje
- 1 větší cibule
- 150 g houby čerstvé, očištěné
- 200 g smetana na šlehání
- sůl
- pepř
- špetka mletého kmínu
- muškátový oříšek
- vývar na podlévání
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.
Opečené maso vyndáme stranou a ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli, nasekanou nadrobno. Osmahnutou cibuli mírně podlijeme a krátce podusíme. Vrátíme maso do pánve, přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a podlijeme horkým vývarem. Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.
Zatím se úplně rozdusí i cibule a omáčku pak není třeba zahušťovat moukou. Když je maso měkké, přilijeme po částech smetanu, promícháme a povaříme do požadované hustoty. Dochutíme solí, pepřem, strouhneme muškátový oříšek a promícháme.
Podáváme s houskovým nebo jiným knedlíkem, ale můžeme i s rýží nebo noky.
Poznámka od kuchařky
Nemáme rádi kynuté nadýchané knedlíky raději tyto: pokrájené včerejší 4 rohlíky na kostičky zalijeme 150 ml mléka s rozkvedlaným vejcem a přidáme 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky. Někdy přidám bylinky. Uděláme 6 koulí a vaříme v osolené vodě cca 8-9 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí dušené s houbami na smetaně
-
mtvrdikova: U mne taky , baští jen Segedín s chlebem!
-
mtvrdikova: super. pak prosím přidejte foto
díky
-
Marie Svarcova: Přesně tak to mám taky, budou k segedínu, hezký večer
-
mtvrdikova: děkuji
máme raději tužší než ty kynuté
hezký večer
-
Veronika.Hrozna: díky
ty měl rád můj táta, sestra dělávala kynuté měkoučké ,táta chodil ke mně pro knedlík a říkal, že mu ty měkké vycucnou všechen sos i omáčku jak houba na nádobí.
-
Ty knedlíky vyzkouším, vypadají lákavě
-
Ty knedlíky si ukládám, já jsem knedlíková, ale do muže knedlík nenarvu, takže už zkouším kde-co, kdejaký nový knedlík!
Nejí ani karlovarský ,ani kynutý !