Dort nebo řezy s ovocem a želatinou jsou krásnou ozdobou stolu. Poradíme s přípravou
Jednoduchý piškotový korpus s lehkým krémem a ovocem v želatině je vítanou součástí svátečního stolu hlavně v létě, ale strávníky potěší i kdykoliv během roku. Kromě sezónního ovoce můžeme totiž použít i ovoce kompotované.
Upéct piškotový korpus jsme vás naučili v našem jiném článku. Pokud místo dortu chcete upéct řezy pro větší počet mlsounů, připravte těsto z 2–2,5 krát většího množství surovin a upečte ho na plechu vyloženém papírem na pečení. Na zchladlý korpus použijte některý z lehkých krémů podle dalšího článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat želatinu s ovocem
Nabízíme několik praktických rad. Je na vás, které využijete.
- Kompotované ovoce nechte okapat, šťávu z kompotu můžete použít do rosolu.
- Větší plody nakrájejte na plátky nebo kousky.
- Ovoce naskládejte na krém.
- Želatinu nechte dobře nabobtnat a rozpusťte ji v horké tekutině. Na rosolovou vrstvu můžete použít i pudink, dortové želé nebo agar.
- Vlažnou, ale ještě tekutou, želatinou zalijte připravené ovoce.
- Nechte ztuhnout v chladnu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře