Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové košíčky jsou bezesporu cukroví, které zachutná každému, kdo miluje sladké. Košíčky jsou upečené z křehkého těsta a doplněné o lahodný karamelový krém. Ozdobené čokoládovou polevou neuniknou vaší pozornosti.

Jakmile ochutnáte karamelové košíčky, jiné cukroví už nebudete chtít. Košíčky jsou upečené z křehkého těsta, které připomíná linecké, a základ lahodného krému tvoří karamelové kondenzované mléko. Inspirujte se snadným receptem z našeho receptáře.

Jak upéct karamelové košíčky

Karamelové košíčky nejsou na přípravu příliš složité a nejspíš si je i u vás zamiluje celá rodina. Ozdobené mandlemi a čokoládou vypadají skvostně.

Na přípravu jedné dávky košíčků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve nechte den předem plechovku Salka vařit 2,5 hodiny při mírném varu.
  2. Na druhý den prosejte do mísy moučkový cukr a mouku, do které přidáte ještě vanilkový cukr, žloutky a na malé kousky nakrájené máslo. Suroviny důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Z těsta odebírejte přibližně stejné kousky, které natlačíte do formiček na košíčky. Hotové košíčky rovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Plech vložte do trouby předem vyhřáté na 170 °C a pečte 5–8 minut do zrůžovění. Po vytažení z trouby košíčky ihned vyklepněte z formy a nechte vychladnout.
  5. Nyní do zkaramelizovaného Salka vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte je do hladkého krému. Dbejte na to, aby obě suroviny měly stejnou pokojovou teplotu.
  6. Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naplňte upečené košíčky.
  7. V případě, že je krém příliš řídký, vychlaďte jej nejprve v lednici a teprve poté jím naplňte košíčky. 
  8. Košíčky nechte ideálně přes noc ztuhnout v lednici.

Tip: Karamelové košíčky ozdobte čokoládovou polevou a také celou či rozpůlenou mandlí.

Plněné košíčky patří mezi velmi populární druhy cukroví, které se hodí jako dezert kdykoli během roku k pohoštění pro rodinu či přátele. Tyto karamelové košíčky jsou neodolatelné a přitom snadné na přípravu. Upéct je můžete s pomocí videonávodu.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky