Jak upéct karamelové košíčky? Skvostné cukroví vyniká na svátečním stole
Karamelové košíčky jsou bezesporu cukroví, které zachutná každému, kdo miluje sladké. Košíčky jsou upečené z křehkého těsta a doplněné o lahodný karamelový krém. Ozdobené čokoládovou polevou neuniknou vaší pozornosti.
Jakmile ochutnáte karamelové košíčky, jiné cukroví už nebudete chtít. Košíčky jsou upečené z křehkého těsta, které připomíná linecké, a základ lahodného krému tvoří karamelové kondenzované mléko. Inspirujte se snadným receptem z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct karamelové košíčky
Karamelové košíčky nejsou na přípravu příliš složité a nejspíš si je i u vás zamiluje celá rodina. Ozdobené mandlemi a čokoládou vypadají skvostně.
Na přípravu jedné dávky košíčků budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nechte den předem plechovku Salka vařit 2,5 hodiny při mírném varu.
- Na druhý den prosejte do mísy moučkový cukr a mouku, do které přidáte ještě vanilkový cukr, žloutky a na malé kousky nakrájené máslo. Suroviny důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Z těsta odebírejte přibližně stejné kousky, které natlačíte do formiček na košíčky. Hotové košíčky rovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech vložte do trouby předem vyhřáté na 170 °C a pečte 5–8 minut do zrůžovění. Po vytažení z trouby košíčky ihned vyklepněte z formy a nechte vychladnout.
- Nyní do zkaramelizovaného Salka vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte je do hladkého krému. Dbejte na to, aby obě suroviny měly stejnou pokojovou teplotu.
- Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naplňte upečené košíčky.
- V případě, že je krém příliš řídký, vychlaďte jej nejprve v lednici a teprve poté jím naplňte košíčky.
- Košíčky nechte ideálně přes noc ztuhnout v lednici.
Tip: Karamelové košíčky ozdobte čokoládovou polevou a také celou či rozpůlenou mandlí.
Plněné košíčky patří mezi velmi populární druhy cukroví, které se hodí jako dezert kdykoli během roku k pohoštění pro rodinu či přátele. Tyto karamelové košíčky jsou neodolatelné a přitom snadné na přípravu. Upéct je můžete s pomocí videonávodu.
Přejeme dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře