Jak upéct marokánky? Zamilujte se do placiček, které jsou plné sušeného ovoce
Marokánky jsou přesně ten typ cukroví, které do Vánoc většinou nevydrží. Jsou totiž tak lahodné, že se do nich pustí celá rodina. Tyto placičky jsou plné kandovaného ovoce i ořechů, navíc potřené čokoládovou polevou.
Recept na marokánky je snadný. Do směsi můžete přidat podle chuti plno oříšků, sušeného i kandovaného ovoce. Placičky mohou posloužit i jako jedlý dárek k obdarování blízkých a s oblibou se pečou během třetího adventního týdne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit marokánky
- Nejprve vyložte plech pečicím papírem a zavčas rozehřejte troubu na 175 °C.
- Nyní nalijte do hrnce mléko, dále přidejte máslo, mandle, cukr i pomerančovou kůru. Všechny suroviny promíchejte a pozvolna vařte asi 10 minut.
- Hrnec odstavte z plotýnky, vmíchejte mouku a nechte vychladnout.
- Z hmoty pomocí namočené lžičky tvořte menší kopečky a pokládejte je na připravený plech.
- Povrch ozdobte mandlovými plátky a pečte na 175 °C asi 10 minut. Upečené marokánky nechte vychladnout na plechu.
- Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, kterou potřete spodní stranu marokánek.
Pojďte si upéct lahodné vánoční marokánky podle snadného videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Upečené placičky s ovocem a oříšky nezapomeňte správně uskladnit, aby vydržely vláčné a měkké co nejdéle.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře