Jak upéct moučník s pudinkovo-smetanovým krémem? Tento vláčný dezert vás uchvátí
Jemné kakaové řezy se skvěle hodí k jakékoliv příležitosti - ať už na sváteční stůl, nebo jen k odpolední kávě pro rodinu a přátele. Kakaový korpus chutná báječně s pudinkovým krémem smíchaným se zakysanou smetanou.
Kakaové řezy jsou velmi oblíbené, zejména pokud chceme potěšit návštěvu kouskem chutného moučníku. Plnit je můžeme různými krémy, nejvíce oblíbené jsou ty z vyšlehané smetany, tvarohu, pudinkové nebo také čokoládové.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct moučník s pudinkovým krémem
Moučník s pudinkovo-smetanovým krémem chutná nejlépe, když je odleželý. Proto mu dopřejte alespoň jednu noc v lednici.
Moučník připravte na plechu o velikosti 30x40 cm a budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve prosejte do mísy mouku, kakao, kypřicí prášek a moučkový cukr.
- Přidejte změklé máslo nakrájené na kostičky, vejce a také špetku soli.
- Z těchto surovin vypracujte hladké těsto podobné lineckému. Pokud by se těsto drolilo, přidejte 1–2 lžíce mléka a důkladně zapracujte.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu (nebo i déle).
- Nyní z mléka a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, který oslaďte krupicovým i vanilkovým cukrem. Pudink přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
- Do vychladlého pudinku zašlehejte zakysanou smetanu. Poté předehřejte troubu na 180 ºC.
- Těsto rozdělte na 2 poloviny, z toho jednu polovinu těsta vyválejte válečkem přímo na pečicí papír o velikosti plechu a s tloušťkou asi 3 mm. Vyválený plát přeneste na plech a propíchejte vidličkou.
- Na připravené těsto naneste rovnoměrně vyšlehaný krém.
- Stejným způsobem vyválejte i druhou polovinu těsta a pomocí válečku jej naneste na krém. Zarovnejte okraje a znovu těsto propíchejte vidličkou.
- Moučník upečte ve vyhřáté troubě 25–30 minut. Poté ho nechte vychladnout, uložte do lednice a krájejte až na druhý den. Podávat jej můžete posypaný moučkovým cukrem.
Jak už název napovídá, moučník je velmi snadný a pudinkovo-smetanový krém dodá těstu lahodnou vláčnost. Úvodní videonávod vás provede postupem krok za krokem. Po tomto dezertu vám v ústech zůstane příjemná sladká chuť.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře