Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kakaové řezy se skvěle hodí k jakékoliv příležitosti - ať už na sváteční stůl, nebo jen k odpolední kávě pro rodinu a přátele. Kakaový korpus chutná báječně s pudinkovým krémem smíchaným se zakysanou smetanou.

Kakaové řezy jsou velmi oblíbené, zejména pokud chceme potěšit návštěvu kouskem chutného moučníku. Plnit je můžeme různými krémy, nejvíce oblíbené jsou ty z vyšlehané smetany, tvarohu, pudinkové nebo také čokoládové.

Jak upéct moučník s pudinkovým krémem

Moučník s pudinkovo-smetanovým krémem chutná nejlépe, když je odleželý. Proto mu dopřejte alespoň jednu noc v lednici.

Moučník připravte na plechu o velikosti 30x40 cm a budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve prosejte do mísy mouku, kakao, kypřicí prášek a moučkový cukr.
  2. Přidejte změklé máslo nakrájené na kostičky, vejce a také špetku soli.
  3. Z těchto surovin vypracujte hladké těsto podobné lineckému. Pokud by se těsto drolilo, přidejte 1–2 lžíce mléka a důkladně zapracujte.
  4. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu (nebo i déle).
  5. Nyní z mléka a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, který oslaďte krupicovým i vanilkovým cukrem. Pudink přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
  6. Do vychladlého pudinku zašlehejte zakysanou smetanu. Poté předehřejte troubu na 180 ºC.
  7. Těsto rozdělte na 2 poloviny, z toho jednu polovinu těsta vyválejte válečkem přímo na pečicí papír o velikosti plechu a s tloušťkou asi 3 mm. Vyválený plát přeneste na plech a propíchejte vidličkou.
  8. Na připravené těsto naneste rovnoměrně vyšlehaný krém.
  9. Stejným způsobem vyválejte i druhou polovinu těsta a pomocí válečku jej naneste na krém. Zarovnejte okraje a znovu těsto propíchejte vidličkou.
  10. Moučník upečte ve vyhřáté troubě 25–30 minut. Poté ho nechte vychladnout, uložte do lednice a krájejte až na druhý den. Podávat jej můžete posypaný moučkovým cukrem.

Jak už název napovídá, moučník je velmi snadný a pudinkovo-smetanový krém dodá těstu lahodnou vláčnost. Úvodní videonávod vás provede postupem krok za krokem. Po tomto dezertu vám v ústech zůstane příjemná sladká chuť

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky