

Papriky plněné trochu jinak - při netloustnutí
Suroviny 3-4 porce
- 4 papriky
- 1 hrnek bulguru
- 1/2 balení sojového granulátu
- 1 vejce - není nutné
- 4 lžíce bazalkového pesta
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- hrstka sušených rajčat
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- chilli
- bujón
- zelená nať
Postup přípravy receptu
Sojové maso uvaříme v bujonu nebo jen slané vodě dle návodu, před dovařením přidáme bulgur, vypneme zdroj tepla a necháme pod pokličkou dojít.
Papriky překrojíme napůl a vyčistíme, rozložíme do pekáčku na pečicí papír.Na oleji zpěníme kostičky cibule a česneku a sušená rajčata.
Bulgur a sojový granulát scedíme, smícháme v míse s obsahem pánve, vejcem, pestem a dokořeníme dle chuti.Půlky paprik naplníme a upečeme v troubě na cca 160°C, do změknutí paprik a mírného zezlátnutí náplně.
Poznámka od kuchařky
Udělala jsem si k tomu ještě dušené kapustičky v domácí rajčatovo-paprikové omáčce.
Bylo to moc dobré a sojový granulát nikdo neidentifikoval. Jídlo je i vegetariánské, při vynechání vejce a sýra dokonce snad i veganské.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Papriky plněné trochu jinak - při netloustnutí
K receptu nejsou žádné komentáře.