Jak upéct rohlíčky ze šlehačkového těsta? Chutnají báječně nasladko i naslano
Rohlíčky upečené ze šlehačkového těsta jsou dokonale křehké a provoní celý dům máslem. Jemné rohlíčky můžete naplnit podle své chuti sladkou nebo slanou náplní. Tímto voňavým moučníkem potěšíte každou návštěvu.
Šlehačkové rohlíčky jsou tím pravým moučníkem, kterým překvapíte celou rodinu. Těsto na křehké rohlíčky je vláčné a velmi dobře se s ním pracuje. Naplnit je můžete tvarohovou či ořechovou náplní, ale také povidly nebo mákem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct šlehačkové rohlíčky
Rohlíčky ze šlehačkového těsta jsou často spojovány se svátkem svatého Martina a plní se nejčastěji ořechovou náplní.
Na přípravu rohlíčků budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vyložte plech pečicím papírem a rozehřejte troubu na 180 °C.
- Do misky vložte všechny suroviny na ořechovou náplň a důkladně promíchejte.
- Do mísy nasypte mouku, přidejte máslo či Heru, šlehačku, špetku soli a vejce. Všechny ingredience zpracujte v hladké těsto, které poté rozdělte na 5 dílů.
- Z každého dílu těsta vyválejte kolo, které rozkrojte jako hvězdici, aby vzniklo 8 dílků.
- Na širší část dílku položte ořechovou náplň a poté rohlíček zarolujte.
- Rohlíčky pokládejte na plech a potřete je rozšlehaným vajíčkem. Poté je vložte do rozehřáté trouby a pečte zhruba 15 minut do zrůžovění.
- Upečené, již vychladlé rohlíčky posypte moučkovým cukrem.
Rohlíčky ze šlehačkového těsta můžete připravit i podle snadného videonávodu, který vám s přípravou pomůže krok za krokem. Tímto moučníkem pohostíte nečekanou návštěvu nebo rodinu třeba jen k odpolednímu šálku kávy.
Komentáře