

Houbová čalamáda
Doba přípravy: tak 1 1/2 dle velikostí skleniček Houby 7 názorů
Suroviny
- 2 kg hub
- 1/2 kg cibule
- 1/2 kg čerstvých paprik
- olej
- kečup malý
- 2 malé rajské protlaky
- sůl
- pepř
- chilli
- česnek podle chuti
Postup přípravy receptu
Houby nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve slané vodě, tak 15 min., pak je zcedíme.
Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji , přidáme 1/2 kg paprik umletých na masovém strojku (i s tou vlastní šťávou, kterou pustí) a přidáme k houbám. Vaříme do měkka.
Pak přidáme kečup, protlaky, sůl, pepř, čili, česnek - vše smícháme už nevaříme.
Plníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85°C.
Je to výborné na topinky, ale i pod maso a jinam.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Houbová čalamáda
-
Znám a pár let už také dělám, je to dobrota i se špagetami nebo na pizzu, spousta využití. I výborný dárek..
-
Je super dělám už další várku.dekuji
-
Výborný recept, čalámadu dělám již druhý rok, papriku tří barev, nedávám protlak, jen sladký a ostrý kečup. Děkuji.
-
Je to výborné,není co dodat.Jen tak dál,ať si ten život vylepšíme.
-
Dík za dobrý recept už dělám druhou dávku.
-
Znám,dělám,je to velká mňamka
-
Tenhle receptdělám podobně, vynechávám kečup a rajčata propasíruju místo protlaku. Jinak pro chuť přidávám pár semen hořčice a libečku