Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pouštíte se pomalu do pečení vánočního cukroví nebo máte dokonce už napečeno? I nejlépe upečený kousek cukroví může špatným uskladněním podlehnout zkáze. Každý druh potřebuje trochu jiné podmínky a my vám je prozradíme.

Příprava vánočního cukroví vyžaduje nemalé úsilí a také spoustu nepříliš levných surovin, a proto by byla velká škoda, kdyby cukroví letělo do koše. Správným skladováním cukroví uchováme jako čerstvé a připravené k mlsání během vánočních svátků. Některé druhy, u kterých víme, že je nestihneme spotřebovat, můžeme dokonce dobře zamrazit. 

Jak uskladnit cukroví

Některé druhy cukroví potřebují vlhko k tomu, aby změkly, jiné zase potřebují být v chladu, a to především cukroví s krémy a náplněmi. Proto je třeba každý druh cukroví správně uložit. A jak na to? 

Tradiční perníčky většinou potřebují čas na změknutí a dostatečnou vlhkost, proto je ke skladování ideální právě prodyšná papírová krabice. Pokud byste si však rádi pochutnali na perníčcích ihned, upečte si měkké perníčky bez čekání podle našeho videoreceptu. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky