Tmavý třešňový koláč
Luxusně vypadající koláč plný třešní, pudinkového krému s kakaovou drobenkou na svém povrchu potěší nejeden mlsný jazyk. V receptu jsou použity třešně kompotované, je však možné použít i jiné, čerstvé, ovoce. Volba je jen na vás.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 038 kJ / 5 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,21 g |
Tuky | 247,03 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 643,57 g |
Postup přípravy
Formu vymažeme tukem. Krok 2: Do misky dáme mouku a máslo, které zpracujeme. Přidáme cukr, kakao a promícháme. Přimícháme vejce s mlékem a promícháme. Krok 3: Vyklopíme na pracovní desku a zpracujeme v celistvé těsto. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, dokud nebudeme mít hotovou náplň. Krok 4: Uvaříme pudink z mléka a vanilkového prášku smíchaného s cukrem a dáme na chvilku vystydnout. Krok 5: Třešně scedíme a šťávu ponecháme - pokud jí není 250 ml, dolijeme vodou a dáme vařit. Krok 6: Solamyl si smícháme v misce s cukrem, přidáme trošku ohřáté třešňové šťávy, rozmícháme a přilijeme ke zbytku šťávy. Za stálého míchání necháme chvilku provařit a pak zamícháme do hmoty okapané třešně. Krok 7: Do zchladlého pudinku přišleháme tvaroh. Krok 8: Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do formy a uděláme 3 cm okraj. Krok 9: Pudinkový krém dáme do zdobícího sáčku a dáme na těsto s mezerami po celém obvodu. Do mezer dáme připravené třešně. Krok 10: Z mouky, másla, cukru, kakaa uděláme drobenku a dáme na povrch koláče. Krok 11: Koláč dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct zhruba 50 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Moje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 2 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 2 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 14 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 15 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 15 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 16 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 17 hodinami
Tématické fráze:
třešnový koláč,
tresnovy kolac s pudinkem,
třešňový koláč recept,
zdravý třešňový koláč,
recept na třešnovy kolač,
tresnovy kolac s tvarohem,
třešnový koláč recepty,
koláč třešnový,
tresnove koláče,
třešňovi kolac,
celozrnný třešňový koláč,
višňový koláč s tvarohem,
tresnovy,
recept třešňový koláč,
tmavy tresnovy dort,
třešňová šťáva recept,
třešňové koláč,
třešnova buchta,
mimibazar dorty,
tresnova buchta s tvarohem bez mleka
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
tvaroh,
třešně,
solamyl,
třešně,
cukr,
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
kakao,
tuk
Komentáře (26)
Jen jsem se chtěla zeptat, co používáte za máslo do těsta a drobenky, jestli klasické a nebo jestli může být Hera/Stela.
Děkuji