Jak na měkké perníčky? Vyzkoušejte 5 tipů, které spolehlivě fungují
Perníčky jsou pravděpodobně nejoblíbenějším cukrovím. Jejich výrazná kořeněná chuť a vůně lahodí všem. Je to cukroví poměrně úsporné, obsahuje totiž málo vajec, tuku i cukru. Základní sladkost a chuť jim dodává hlavně med a z jedné dávky těsta upečeme mnoho kousků.
Největším problémem u tohoto cukroví může být nepříjemné ztvrdnutí, kdy hrozí, že si na perníčcích poškodíme chrup. Tomuto ztvrdnutí voňavého pečiva lze ale snadno předejít. Můžete vyzkoušet některé naše tipy a uvidíte, že výsledkem budete mile překvapeni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na měkké perníčky
- Vybereme spolehlivý recept. Na našem webu je několik výborných receptů na měkké perníčky.
- Těsto nerozvalujeme příliš dotenka, ale raději těsto na perníčky rozvalujeme na sílu stébla. Příliš tenké těsto se snadno vysuší a rychle ztvrdne.
- Perníčky nesmíme přepéct. Pečeme prudčeji (při teplotě 180–190 °C) a jen do okamžiku, než celý povrch zmatní. Pak hned vyjmeme plech z trouby. Perníčky ještě trochu dojdou na plechu.
- Hned po vychladnutí je zabalíme do mikrotenu nebo alobalu, aby nevyschly.
- Do krabice s tvrdými perníčky vložíme rozkrojené jablko - díky němu brzy změknou. Jablko musíme kontrolovat a po čase vyměnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Čertovský guláš
Přidáno před 17 hodinami
Výborná domácí pizza
Přidáno před 17 hodinami
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 7. 12. 2023 09:23
Pan de coco - kokosové vdolky
Přidáno 6. 12. 2023 22:34
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře