Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůni tradiční italské polévky zkrátka nikdo neodolá. Čím zralejší rajčata na ni použijete, tím bude výsledná chuť lahodnější, snadno tak zpracujete část úrody rajčat. Výtečná polévka provoní váš domov bazalkou a tymiánem, příjemně zasytí a uspokojí i všechny mlsné jazýčky.

Italská kuchyně patří mezi ty nejoblíbenější, recepty na italské pokrmy jsou často velmi jednoduché, ale přesto chuťově neodolatelné. Během rajčatových "žní" tak nastává čas si uvařit báječnou rajčatovou polévku, která chutná jako z restaurace.

Jak uvařit rajčatovou polévku

Italská rajčatová polévka je snadná na přípravu, výborně se k ní hodí dochucení bazalkou a česnekem. Hotovou polévku skvěle doplňují křupavé krutony z pečiva.

Na přípravu polévky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oloupejte cibuli a česnek, poté cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nasekejte.
  2. Dále omyjte rajčata, můžete je také oloupat a poté nakrájet. Pokud nemáte rajčata čerstvá, použít můžete i konzervovaná.
  3. Na oleji osmahněte cibuli i česnek, přidejte nakrájená rajčata a po orestování vše zalijte vývarem.
  4. Polévku provařujte asi 20 minut, přidejte do ní sůl a pepř, oslaďte ji podle chuti. Poté rajčatovou směs propasírujte přes síto.
  5. Přidejte také tymián, smetanu a rýži (nebo drobné těstoviny) a vše krátce provařte. Na závěr přisypejte ještě nasekanou bazalku.
  6. Polévku servírujte na talíře a doplňte křupavými krutonky.

Pojďte si s námi připravit lahodnou a krémovou polévku z rajčat, postup je snadný a rychlý i pro začínající hospodyňky. Polévku můžete doplnit podle své chuti nastrouhaným parmezánem či lžící creme fraiche.

Budeme rádi, když nám napíšete pod článek do komentáře, jak se povedla.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli