Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové dorty nebo řezy s ovocem a želatinou jsou letním hitem. Krásně vypadají, báječně chutnají a v neposlední řadě jsou lehce stravitelné. K jejich lehkosti pomohou i krémy, které se k takovým moučníkům hodí nejlépe.

Korpus na řezy se želatinou se peče většinou piškotový. Na něj patří krém a čerstvé ovoce, které se zalije průhlednou vrstvou želatiny. Po ztuhnutí vznikne lahodný a šťavnatý zákusek, který udělá radost na letních slavnostech nejednomu mlsounovi. 

Jaký krém pod želatinu

Aby zákusek zůstal odlehčený, zapomeňte na těžké máslové krémy. Mnohem větší úspěch budete mít s lehkým krémem z tvarohu, jogurtu nebo kysané smetany. Aby lépe držel tvar, přidejte k němu pudink bez vaření. Avšak i uvařený a vychladlý hustý pudink, který k základu zašleháte, dobře funguje a je taktéž lehce stravitelný.

Jedním z příkladů je náš videorecept na buchtu s tvarohem a želatinou, který pomůže začátečníkům krok za krokem sladkou dobrotu zrealizovat.

Komentáře

Další tipy a triky