Hledáte křupavé pohoštění pro návštěvu? Vyzkoušejte domácí sýrové twisty
Čekáte milou návštěvu a chtěli byste ji pohostit něčím doma připraveným a na suroviny nenáročným, co ale vypadá, že jste koupili ve vyhlášené pekárně? Pak jste tu správně, recept na sýrové twisty splňuje všechna kritéria.
Sýrové twisty jsou malé tyčinky z kynutého těsta stočené do spirály. Chuť jim dodává zejména tvrdý sýr a smažená cibulka, která se přidává do těsta. Příprava není nijak náročná, jenom se díky kynutí lehce protáhne. Výsledek ale určitě stojí za to, vyzkoušejte a bezvadně si pochutnáte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na sýrové twisty
Na jednu dávku slaného pohoštění si připravte: 500 g hladké mouky, 380 ml vody, 150 g tvrdého sýra, 30 g olivového oleje, 13 g čerstvého droždí, 10 g soli a hrst smažené cibulky.
- Do mísy prosejte mouku, rozdrobte droždí, přisypte sůl, přilijte olej a vlažnou vodu.
- Vypracujte hladké těsto, a to buď za pomoci kuchyňského robotu nebo vlastníma rukama. Nechte 20 minut kynout při pokojové teplotě.
- V mezičase si připravte sýr a smaženou cibulku. Sýr můžete jak nastrouhat, tak nakrájet na malé kostičky. Smaženou cibulku lze připravit domácí nebo použít kupovanou.
- Sýr a cibulku přidejte do těsta a znovu promíchejte. Následně těsto namočenýma rukama třikrát přeložte přes sebe a zakryté nechte 45 minut kynout.
- Proces přeložení po uplynulé době zopakujte a opět nechte stejný čas kynout.
- Z vykynutého těsta odkrajujte malé kousky, které stočíte do twistu - tedy spirály.
- Pokud si nevíte rady, jak těsto zamotat, můžete se podívat na úvodní videorecept, kde uvidíte celou přípravu sýrových twistů krok za krokem. U receptu najdete také přesný popis přípravy.
- Hotové twisty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 250 °C dozlatova, což bude trvat zhruba 15 minut.
- Aby byly twisty křupavé a nevysušené, můžete na dno trouby položit pekáč s vodou, ze kterého se v průběhu pečení bude uvolňovat pára.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sýrové twisty jsou skvělé samy o sobě. Můžete nám věřit, že jakmile je dáte na stůl, jenom se po nich zapráší. Pokud byste ale měli strach, že by někomu mohly připadat suché, připravte k nim dip. Z bílého jogurtu, česneku, provensálského koření a soli bude hotový cobydup.
Komentáře