Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru? Správný čas se projeví na vzhledu cukroví
Na vanilkových rohlíčcích si vždy pochutná celá rodina. Jejich křehkost láká už od pohledu - a co teprve ta dokonalá chuť a konzistence rozpouštějící se na jazyku! Avšak víte, kdy rohlíčky obalovat v cukru, aby byly dokonalé?
Že se vanilkové rohlíčky obalují v cukru, ví i malé dítě. Moučkový cukr doporučujeme prvně prosát, abyste ho zbavili případných nečistot a hrudek. Samotný moučkový cukr však k poctivému obalování nestačí - co myslíte vy?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru
Nejchutnější jsou rohlíčky obalené v domácím vanilkovém cukru, který vznikne smícháním prosátého moučkového cukru a semínek pravé vanilky. Jeho příprava (spíše čekání na něj) však trvá až několik týdnů, proto často sáhneme po moučkovém cukru, který smícháme s cukrem vanilínovým a pečlivě promícháme.
- Rohlíčky obalené ihned po upečení, tedy horké, budou mít na povrchu nehezkou a nerovnoměrnou cukrovou mapu. Je to způsobeno mokrým tukem na jejich povrchu - cukr se tak přichytí na některých místech více, na jiných méně.
- Na již vychladlých vanilkových rohlíčcích se cukr neudrží, což je škoda.
- Opravdu nejvhodnějším okamžikem pro obalení vanilkových rohlíčků v cukru je zhruba 3–4 minuty po jejich vytažení z trouby, kdy již nejsou horké, ale stále jsou dostatečně teplé na to, aby se na nich cukr po obalení krásně udržel.
Tip: Milujete vanilku? Pak se při míchání moučkového cukru s tím vanilínovým (či vanilkou) nebojte měnit poměry tak, abyste docílili požadované chuti "obalu".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomeňte obalené rohlíčky nechat zcela vychladnout a poté je opatrně uložit do vhodné nádoby ke skladování cukroví. Skladujte je na suchém místě bez jakýchkoliv teplotních výkyvů, které nedělají dobře žádnému cukroví (ani jídlu). Přípravou vanilkových rohlíčků vás provede následující videorecept. Přejeme dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře