Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru? Správné načasování má velký vliv na výsledný dojem z výborného cukroví
Vanilkové rohlíčky jsou oblíbené cukroví, které ani není moc náročné na přípravu. Propracované těsto necháme v chladu odležet a poté tvarujeme a pečeme rohlíčky. Krásný vzhled jim dodá obalení v cukru, proto přitom neudělejme zbytečné chyby.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Kdy obalit vanilkové rohlíčky
Musíme vybrat ten správný čas, pomohou nám k tomu zkušenosti nebo rady našich babiček.
- Kdybychom obalovali rohlíčky ihned, horký tuk v rohlíčcích způsobí, že cukr zvlhne a bude vytvářet slepené hrudky - pokrytí rohlíčků cukrem pak nebude rovnoměrné.
- Kdybychom obalovali rohlíčky moc pozdě, když už jsou vychladlé, nebude cukr na nich dobře držet, protože tuk už uplně zatuhl a jsou suché - cukr se nemá na co "přilepit".
Proto rohlíčky po vytažení z trouby necháme na plechu chvíli chladnout - přibližně 3 minuty. Už lehce zchladlé, ale pořád ještě teplé, rohlíčky začneme obalovat v připravené směsi vanilkového a moučkového cukru.
Jak rohlíčky obalovat v cukru
Neudělejme ani další obvyklou chybu, že bychom si chtěli ušetřit práci a všechny rohlíčky do misky s cukrem nasypali naráz, a pak postupně obalovali a vyndávali hotové rohlíčky. Pokud by byly rohlíčky moc dlouho v kontaktu s cukrem, tak i když už nejsou tolik teplé, dojde opět k hrudkovatění cukru a výsledek nebude tak estetický. Bereme tedy postupně jednotlivé rohlíčky, jemně je obalujeme v cukru a vyrovnáváme do připravené nádoby.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Tradiční součástí vanilkových rohlíčků jsou ořechy, pokud je z jakýchkoli důvodů nechceme nebo nemůžeme konzumovat, pak si i přesto nemusíme rohlíčky odpírat - stačí je udělat podle bezořechového receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Můj játrový guláš
Přidáno před 3 hodinami

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami

Tvarůžková smaženka
Přidáno před 10 hodinami

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00

Jednoduchá vaječná pomazánka s pažitkou
Přidáno 29. 3. 2023 18:03
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.