Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká strava je jedna věc a dát si alespoň občas pořádný kus dobře propečeného masa je věc druhá. Patříte-li mezi tzv. masožrouty, kteří si maso dokážou vychutnat a jdou za jeho vůní, podívejte se, jak připravit ten nejšťavnatější steak.

K přípravě perfektního steaku potřebujete především kvalitní maso, to je polovina úspěchu. Dalším důležitým aspektem je nepřilnavá a správně rozpálená pánev. Třetí a poslední bod je váš cit pro maso propečené na tu správnou míru.

Jak na dokonalý steak

Potřebovat budete maso, olivový olej, koření (sůl, pepř) a bylinky.

  1. Maso pokojové teploty osušte papírovou utěrkou a poté ho potřete olivovým olejem.
  2. Pánev rozpalte, až se z ní začne kouřit.
  3. Steak položte na pánev tou hranou, na které je tuk, a nechte maso zatáhnout.
  4. Poté steak položte a nechte opékat 3 až 4 minuty.
  5. Steak otočte a druhou stranu opékejte stejně dlouho.
  6. Vypněte sporák, ale pánev nechte na plotýnce. K masu přidejte máslo a bylinky podle chuti. Můžete přidat i stroužky česneku.
  7. Maso přelévejte rozpuštěným máslem a nakonec nechte 5 minut odpočinout.
  8. Steak nakrájejte proti vláknům, osolte ho, opepřete a přelijte zbylou šťávou.

Vůně steaku dokáže pěkně podráždit chuťové pohárky.

Komentáře

Další tipy a triky