Správně propečený steak je radost. Snadno ho zvládnete podle videonávodu
Lehká strava je jedna věc a dát si alespoň občas pořádný kus dobře propečeného masa je věc druhá. Patříte-li mezi tzv. masožrouty, kteří si maso dokážou vychutnat a jdou za jeho vůní, podívejte se, jak připravit ten nejšťavnatější steak.
K přípravě perfektního steaku potřebujete především kvalitní maso, to je polovina úspěchu. Dalším důležitým aspektem je nepřilnavá a správně rozpálená pánev. Třetí a poslední bod je váš cit pro maso propečené na tu správnou míru.
Jak na dokonalý steak
Potřebovat budete maso, olivový olej, koření (sůl, pepř) a bylinky.
- Maso pokojové teploty osušte papírovou utěrkou a poté ho potřete olivovým olejem.
- Pánev rozpalte, až se z ní začne kouřit.
- Steak položte na pánev tou hranou, na které je tuk, a nechte maso zatáhnout.
- Poté steak položte a nechte opékat 3 až 4 minuty.
- Steak otočte a druhou stranu opékejte stejně dlouho.
- Vypněte sporák, ale pánev nechte na plotýnce. K masu přidejte máslo a bylinky podle chuti. Můžete přidat i stroužky česneku.
- Maso přelévejte rozpuštěným máslem a nakonec nechte 5 minut odpočinout.
- Steak nakrájejte proti vláknům, osolte ho, opepřete a přelijte zbylou šťávou.
Vůně steaku dokáže pěkně podráždit chuťové pohárky.
Komentáře