Olivová tapenáda

aadulka Kuchařka: aadulka

Pomazánky 19 názorů

Suroviny

1,5 stroužku česneku
200 g velkých černých řeckých oliv (nebo oliv kalamata)
1 lžíce kaparů
1 lžíce petržele (lístků)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme česnek.

  2. Olivy rozmixujeme v mixéru, poté k nim přidáme kapary, petržel, citronovou šťávu a olivový olej - opět rozmixujeme.

  3. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Doporučuji bílou čerstvě rozpečenou bagetku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Olivová tapenáda

  • johny tapia johny tapia(neregistrovaná)

    Fido:aky zakladny recept??aka blbost?keby sa vsetko robilo rovnako ako by to chutilo??ze s ancovickou?:-!

    Odpovědět

  • Fido Fido(neregistrovaný)

    aadulka: To je určitě pravda....ale základní recept na Tapenádu je s ančovičkou.Ale OK....oba máme zřejmě pravdu :-)

    aadulka:

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Fido: Sorry, ale né do každé tapenády se přidávají ančovičky nebo ančovičková pasta ;-)

    Odpovědět

  • Fido Fido(neregistrovaný)

    Sorry....ale chybí Vám tam jedna základní ingredience - Ančovička chcete-li sardelka.
    Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)
    ;-)

    Odpovědět

  • peta peta(neregistrovaná)

    anonym: starorůžová...to vypadá na tapenádu z lilku, ta mi chutnala uplně nejvíc :)

    Odpovědět

  • anonym anonym(neregistrovaný)

    zizala: ve Francii dělají z obou pak jsem měla ještě takovou jakoby do starorůžova, nevím z čeho byla, ale byla skvělá...

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Výborná věc, doporčuji zkusit do tapenády zamíchat trošku smetany, je pak o něco krémovější. (Vím, že to neni tradiční, ale doporučuji kusit, rozhodně neprohloupíte)

    Odpovědět

  • marcik marcik

    tohle to mi taky uniklo:-S. Olivovou pastu kupuju pro manžela a dceru. Takže si u nich šplhnu:-8 děvčata díky;-).+:yes: jo a Eli, Daniella má pravdu, tvé fotky jsou moc jedlé:-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Elizko, nebud zbytecne skromna, ty nafotis i Frankensteina, ze bude vypadat jako model.....:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Přidávám fotografie... Uznávám, že tapenáda není právě fotogenická, ale zato je skutečně výborná...:-p:yes: Bod už jsem dala dávno, protože ji dělám relativně často...:-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Pajaska Pajaska

    Olivy v jakémkoliv množství a na jakýkoliv způsob.:-p :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tapenadu jsem také už několikrát dělala, ale ručně v hmoždíři. Vlastně se všechny suroviny utřou a vzniklá pasta se může podávat jako součást předkrmu nebo pohoštění (tapas), spolu s bylinkovým máslem, slaninovými závitky s čerstvým kozím sýrem nebo olejem marinovaným opečeným lilkem a cuketou apod. Nejlepší je s teplou bagetkou ze světlé mouky. :yes::-p+

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    My to máme v misce a nabíráme si bagetkou :-) nebo si to mažeme jako jednohubky ;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-O...ingredience bezva, určitě chutné...ale jak se to jí?...:-8...předpokládám, že po rozmixování je to taková polotekutá polopasta...toje jako pomazánka, nebo jako příloha?...fakt si to neumím představit :-8:-K

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tapenáda z černých oliv olivova topenada olivová pasta topenada tapinada rajčatová tapenáda olivová pasta recept olivová pomazánka tapanáda tapenáda z černých oliv recept tepenáda tapenara pasta z oliv recept olivová tepenáda terpenada pasta z cernych oliv recept pomazánky kapenada topenáda z oliv tarpenáda

Zapomněl/a jsem heslo