Plněná točená vaječná omeleta. Naučte se tuto zajímavost podle videonávodu
Na vaječné omeletě není nic těžkého, zvládne ji opravdu každý. I toto jednoduché jídlo lze vylepšit tak, aby vypadalo lákavě a díky náplni z rýže a masa posloužilo i jako oběd.
Vajíčka jsou sytá sama o sobě, a když je doplníte rýží s kuřecím masem, je rychlý a snadný oběd nebo večeře brzy na stole. Stačí doplnit rajčatovým protlakem a sójovou omáčkou, trochu si pohrát se vzhledem a budete králem kuchyně.
Jak udělat plněnou omeletu
Podívejte se, jaké na plněnou omeletu potřebujete suroviny. Pokud máte domácí vejce, bude krásně žlutá, ale lze použít i ta kupovaná.
- Základem je smažená rýže: Na oleji orestujte kuřecí maso a nakrájenou zeleninu.
- Na pánev přidejte uvařenou rýži, osolte, opepřete, přidejte lžíci rajčatového protlaku a lžíci sójové omáčky.
- Rozklepněte dvě vejce a prošlehejte je se smetanou.
- Řádně rozpalte pánev, vylejte na ni vejce, a jakmile se začne tvořit omeleta, pootočte ji čínskými hůlkami.
- Pootáčejte tak dlouho, dokud nevznikne vajíčkový vír. Poté pánev sundejte z plotýnky.
- Na talíř vyklopte kopeček smažené rýže a položte na něj svinutou omeletu.
- Omeletu můžete dochutit trochou sójové omáčky.
Tato omeleta na asijský způsob vám určitě zachutná.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře