Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na vaječné omeletě není nic těžkého, zvládne ji opravdu každý. I toto jednoduché jídlo lze vylepšit tak, aby vypadalo lákavě a díky náplni z rýže a masa posloužilo i jako oběd.

Vajíčka jsou sytá sama o sobě, a když je doplníte rýží s kuřecím masem, je rychlý a snadný oběd nebo večeře brzy na stole. Stačí doplnit rajčatovým protlakemsójovou omáčkou, trochu si pohrát se vzhledem a budete králem kuchyně.

Jak udělat plněnou omeletu

Podívejte se, jaké na plněnou omeletu potřebujete suroviny. Pokud máte domácí vejce, bude krásně žlutá, ale lze použít i ta kupovaná.

  1. Základem je smažená rýže: Na oleji orestujte kuřecí maso a nakrájenou zeleninu.
  2. Na pánev přidejte uvařenou rýži, osolte, opepřete, přidejte lžíci rajčatového protlaku a lžíci sójové omáčky.
  3. Rozklepněte dvě vejce a prošlehejte je se smetanou.
  4. Řádně rozpalte pánev, vylejte na ni vejce, a jakmile se začne tvořit omeleta, pootočte ji čínskými hůlkami.
  5. Pootáčejte tak dlouho, dokud nevznikne vajíčkový vír. Poté pánev sundejte z plotýnky.
  6. Na talíř vyklopte kopeček smažené rýže a položte na něj svinutou omeletu.
  7. Omeletu můžete dochutit trochou sójové omáčky.

Tato omeleta na asijský způsob vám určitě zachutná.

Komentáře

Další tipy a triky