Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit malinový sirup. Máme pro vás snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Zdroj: Pixabay - Silviarita

Malinový sirup patří mezi základní ingredience limonád, koktejlů, dezertů a zmrzlin. Malinovka, limonáda z malinového sirupu a perlivé vody s ledem, je jedním z nejoblíbenějších letních nápojů. 

Měli jste velkou úrodu malin? Nebo se vám podařilo najít v lese malinový ráj? V každém případě je nutné maliny rychle zpracovat. Poradíme vám, jak maliny využít do lahodného sladkého sirupu bez nepříjemných zrníček mezi zuby.

Malinový sirup

Příprava sirupu je vhodná i pro úplné začátečníky. Poradíme vám, jak na to:

  1. 1 kg zralých malin vložíme do hrnce a rozmačkáme vidličkou
  2. Smícháme s 0,5 litrem vody a pomalu vaříme, dokud se maliny nerozvaří.
  3. Ovocnou směs propasírujeme přes sítko, tím ji zbavíme zrníček.
  4. Vymačkanou šťávu doplníme do 1 litru.
  5. Přisypeme 1,5 kg cukru a půl lžičky kyseliny citrónové.
  6. Zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Nevaříme.
  7. Plníme do sterilizovaných lahviček a skladujeme v chladu.

Sirup za studena pro rychlou spotřebu

Některé recepty na malinový sirup jsou ještě jednodušší:
  • 2 litry malin a 0,5 kg cukru nasypeme do skleněné nádoby.
  • Po týdnu přecedíme přes gázu a lžící vymačkáme.
  • Plníme do čistých lahviček a uchováváme v chladu
  • Sirup rychle spotřebujeme, třeba na ledovou tříšť.
Kromě malin začíná i sběr červeného rybízu: Přinášíme vám návod na přípravu rybízového sirupu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky