Čína podle Iduun
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejlepší příloha je rýže, ale můžou být i hranolky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2013 15:37
Čínu robievam väčšinou podľa fantázie a surovín,ktoré mám práve doma ale dnes som sa nechala inšpirovať týmto receptom,použila som rovnaké prísady,len som vynechala hrášok a pridala som stopkový zeler,cesnak a mladý špenát
+5 mňamka


9. 2. 2013 12:06
Mám takový dojem, že to naše "ANIČKA", dala do pořádku, je to opravdu tak, jak to píše
a, ona ta naše paní - umí vařit a moc dobře, takže, teď "babo - raď"









9. 2. 2013 11:31
Na tyto velice hezké a hlavně solidní stránky jsem v poslední době přestala pravidelně docházet hlavně díky"urýpaným"komentářům.Lidé zde dávají jídlo uvařené ne jen podle rcp z kuchařských knih a časopisů,ale také takové,které si dle vlastní fantazie a chuti své rodinky zhotoví
Takže pak tomu většinou odpovídá i názen pokrmu,např."Čína podle Iduun"Nevidím žádný důvod,proč by autorka svého receptu měla název přejmenovat
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí
+3


Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí


9. 2. 2013 10:40
Iduun:
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
9. 2. 2013 08:58
Nechápu jisté " chytráky ", kteří si musí rýpnout do všeho, jinak by neusnuli. Většina z nás dělá doma maso ať vepřové či kuřecí s trochou zeleninky nebo bez, koření, solamyl, vejce,nechá uležet, udělá na pánvi a má tu svou čínu. Kdo se nehodlá smířit s daným a předváděným receptem, ať to raději nečte a uvědomí si, že recepty jsou s dobrým úmyslem předávány dál



8. 2. 2013 22:21
Jejej, jsem netušila že můj receptík vyvolá tolik debat
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si






Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat

každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si





8. 2. 2013 21:55

8. 2. 2013 21:48
jarda Kadic: www.cinaweb.cz/wp-content/gallery/cina/cina-3.gif
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
8. 2. 2013 17:11
Mao: Trhni si,Bezruči
Tak sem dej“pravou Čínu“ ať neumřem v nevědomosti


8. 2. 2013 16:59
Mao: klidek, nerozciluj se, nema to cenu.
8. 2. 2013 16:54
Přijde den - zúčtujeme spolu!
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
8. 2. 2013 15:24
Já vařím asi tak 30 let a vařím z toho, co nakoupím v okresním městě.Pravou Čínu jsem nikdy nejedl, jakmile mám maso na nudlicky a zeleninu,tak je to “moje čína“.Dal bych tam klidně i kari, ale matka ho nesnáší, tudíž bez kari.a kdo ví,jestli by mě pravá čína chutnala





8. 2. 2013 15:07
Anton Dedík: 


Nějak jsem moc nepochopila, v čem se mnou vlastně nesouhlasíte, zdá se mi, že jste se vyjádřil k něčemu úplně jinému. Snad pouze k bodu 1.: Je mi 45 let, již 26 let nebydlím u rodičů, což jsou DESÍTKY let. V Poděbradech byla již tehdy prý slušná čínská restaurace, rodiče nás tam brali vždy jednou za rok za vysvědčení. Navíc jsem vůbec nemluvila o restauracích, ale o domácí "číně". Máma vyráběla podobné pokrmy také již tenkrát, za "komunismu", vyšla i Čínská kuchyně-kuchařka, s použitím dostupných surovin. Tož tak, jinak mě Váš komentář pobavil. 







8. 2. 2013 14:37
Věčné spory o "čínu" jsou už docela únavné. Rýpalové asi nechtějí nebo nemohou pochopit, že "čína" se ve zdejších krajích říká prostě už desítky let rychle připravené směsi masa a zeleniny na pánvi. Oblíbené ingredience včetně koření se trochu liší v každé rodině. Dělám ji téměř stejně jako v tomto receptu. Ale teď se nebudu už dcery ptát, zda si dá čínu, ale "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi atd....". Bude to chvíli trvat, než to vysvětlím, ale budu mít čisté svědomí. Kdo ví.... 







8. 2. 2013 13:52
Neregi: i když tu je čína několikráte a autorka nepoužila vyhledavač, tak píše v názvu, že je to čína podle ní, tudíž si ji dělá po svém, jasný?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Smažená rýže - základní verze
Přidáno před 9 hodinami

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno před 13 hodinami

Králík po bretaňsku
Přidáno před 15 hodinami

Polévka jako hlavní chod
Přidáno před 20 hodinami

Pomazánka z camembertu s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 20 hodinami

Krkovička na kořenové zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Zeleninová kaše pro Lukáška (od ukončeného 5.měsíce)
uvařil/a Smisek32
před 8 hodinami

Kynutý koláč z ovesných vloček
uvařil/a Petra Dvor.
před 8 hodinami

Králík Karlík
uvařil/a Petra Dvor.
před 8 hodinami

Špagety s uzeným masem, nivou a kysanou smetanou
uvařil/a RubyRom
před 10 hodinami

Povidlové buchty kynuté bez kynutí
uvařil/a tejaja
před 10 hodinami

Brokolice se smetanou
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Jemné domácí houskové knedlíky
uvařil/a hafuska
před 11 hodinami

Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou
uvařil/a alus.s
před 12 hodinami

Pečené vepřové s bramborami a zeleninou
uvařil/a Moanka
před 12 hodinami

Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
uvařil/a freddy319
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pokrm čína pravá čína recept pravá čína z kuřecího masa recept na čínu jak uvařit čínu prava čina recept na pravou cinu pravá kuřecí čína cína pravá čína z vepřového masa jak uvařit pravou čínu cína jidlo recept čína pokrm čina po činsky recepty recepty na pravou čínu cina jidlo recept pravá čína kuřecí cina jako z restaurace recept cína čína jako z restaurace
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, pórek, mrkev, hrášek, koření kari, pepř, sůl, maggi, omáčka sojová, kečup sladký, škrob
Čína podle Iduun
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ykWz
19 názorů