Čína podle Iduun

Iduun Kuchařka: Iduun

5 - 6 porcí Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

500 g vepřového masa
cibule
čerstvá paprika
pórek
mrkev
hrášek (dle chuti)
kari
pepř
sůl
Maggi
sojová omáčka
kečup
škrob
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme cibuli a papriky, pórek a mrkev.

  2. K masu přidáme koření : kari, pepř, sůl, trochu maggi a lžíci sojové omáčky, lžíci kečupu. Zamícháme a přidáme zeleninu. Necháme v lednici v zavřené misce odležet do druhého dne.

  3. Rozpálíme trochu oleje na wok pánvi, přidáme maso a za občasného míchání smažíme. Těsně před koncem přidáme cca 1,5 dcl vody, ve které jsme rozmíchali lžičku škrobu. Minutku ještě povaříme a je hotovo!

Poznámka

Nejlepší příloha je rýže, ale můžou být i hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína podle Iduun

  • Ivana79 Ivana79

    Čínu robievam väčšinou podľa fantázie a surovín,ktoré mám práve doma ale dnes som sa nechala inšpirovať týmto receptom,použila som rovnaké prísady,len som vynechala hrášok a pridala som stopkový zeler,cesnak a mladý špenát:-)+5 mňamka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Mám takový dojem, že to naše "ANIČKA", dala do pořádku, je to opravdu tak, jak to píše:yes::-! a, ona ta naše paní - umí vařit a moc dobře, takže, teď "babo - raď":-?:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na tyto velice hezké a hlavně solidní stránky jsem v poslední době přestala pravidelně docházet hlavně díky"urýpaným"komentářům.Lidé zde dávají jídlo uvařené ne jen podle rcp z kuchařských knih a časopisů,ale také takové,které si dle vlastní fantazie a chuti své rodinky zhotoví:-pTakže pak tomu většinou odpovídá i názen pokrmu,např."Čína podle Iduun"Nevidím žádný důvod,proč by autorka svého receptu měla název přejmenovat:-)
    Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí:-p+3:yes:

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Iduun:
    Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Nechápu jisté " chytráky ", kteří si musí rýpnout do všeho, jinak by neusnuli. Většina z nás dělá doma maso ať vepřové či kuřecí s trochou zeleninky nebo bez, koření, solamyl, vejce,nechá uležet, udělá na pánvi a má tu svou čínu. Kdo se nehodlá smířit s daným a předváděným receptem, ať to raději nečte a uvědomí si, že recepty jsou s dobrým úmyslem předávány dál:-!:-))

    Odpovědět

  • Iduun Iduun(autorka receptu)

    Jejej, jsem netušila že můj receptík vyvolá tolik debat:-D:-D
    Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
    Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat :-8
    každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si :-p;-):-8:-D:-))

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    :no:nic nového,když nevím co uvařit,tak udělám klasiku trochu tuku cibuli papriku rajče nebo něco jiného,pórek atd.atd.k tomu nějaké koření...a jo omáčku dle zrovna nápdu, a je tu nový recept

    Odpovědět

  • Mao Mao(neregistrovaný)

    jarda Kadic: http://www.cinaweb.cz/wp-content/gallery/cina/cina-3.gif

    Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Mao: Trhni si,Bezruči:-! Tak sem dej“pravou Čínu“ ať neumřem v nevědomosti:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Mao: klidek, nerozciluj se, nema to cenu.

    Odpovědět

  • Mao Mao(neregistrovaný)

    Přijde den - zúčtujeme spolu!

    Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já vařím asi tak 30 let a vařím z toho, co nakoupím v okresním městě.Pravou Čínu jsem nikdy nejedl, jakmile mám maso na nudlicky a zeleninu,tak je to “moje čína“.Dal bych tam klidně i kari, ale matka ho nesnáší, tudíž bez kari.a kdo ví,jestli by mě pravá čína chutnala:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Anton Dedík: :-D:-D:-D:-D Nějak jsem moc nepochopila, v čem se mnou vlastně nesouhlasíte, zdá se mi, že jste se vyjádřil k něčemu úplně jinému. Snad pouze k bodu 1.: Je mi 45 let, již 26 let nebydlím u rodičů, což jsou DESÍTKY let. V Poděbradech byla již tehdy prý slušná čínská restaurace, rodiče nás tam brali vždy jednou za rok za vysvědčení. Navíc jsem vůbec nemluvila o restauracích, ale o domácí "číně". Máma vyráběla podobné pokrmy také již tenkrát, za "komunismu", vyšla i Čínská kuchyně-kuchařka, s použitím dostupných surovin. Tož tak, jinak mě Váš komentář pobavil. :-D:-D

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Věčné spory o "čínu" jsou už docela únavné. Rýpalové asi nechtějí nebo nemohou pochopit, že "čína" se ve zdejších krajích říká prostě už desítky let rychle připravené směsi masa a zeleniny na pánvi. Oblíbené ingredience včetně koření se trochu liší v každé rodině. Dělám ji téměř stejně jako v tomto receptu. Ale teď se nebudu už dcery ptát, zda si dá čínu, ale "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi atd....". Bude to chvíli trvat, než to vysvětlím, ale budu mít čisté svědomí. Kdo ví.... ;-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Neregi: i když tu je čína několikráte a autorka nepoužila vyhledavač, tak píše v názvu, že je to čína podle ní, tudíž si ji dělá po svém, jasný?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pokrm čína pravá čína recept pravá čína z kuřecího masa recept na čínu prava čina recept na pravou cinu jak uvařit čínu cína pravá čína z vepřového masa jak uvařit pravou čínu cína jidlo recept čina po činsky recepty pravá kuřecí čína čína pokrm recepty na pravou čínu cina jidlo recept pravá čína kuřecí cina jako z restaurace recept cína čína jako z restaurace

Zapomněl/a jsem heslo