Čína podle Iduun
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejlepší příloha je rýže, ale můžou být i hranolky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2013 15:37
Čínu robievam väčšinou podľa fantázie a surovín,ktoré mám práve doma ale dnes som sa nechala inšpirovať týmto receptom,použila som rovnaké prísady,len som vynechala hrášok a pridala som stopkový zeler,cesnak a mladý špenát+5 mňamka
9. 2. 2013 12:06
Mám takový dojem, že to naše "ANIČKA", dala do pořádku, je to opravdu tak, jak to píše a, ona ta naše paní - umí vařit a moc dobře, takže, teď "babo - raď"
9. 2. 2013 11:31
Na tyto velice hezké a hlavně solidní stránky jsem v poslední době přestala pravidelně docházet hlavně díky"urýpaným"komentářům.Lidé zde dávají jídlo uvařené ne jen podle rcp z kuchařských knih a časopisů,ale také takové,které si dle vlastní fantazie a chuti své rodinky zhotovíTakže pak tomu většinou odpovídá i názen pokrmu,např."Čína podle Iduun"Nevidím žádný důvod,proč by autorka svého receptu měla název přejmenovat
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí+3
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí+3
9. 2. 2013 10:40
Iduun:
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
9. 2. 2013 08:58
Nechápu jisté " chytráky ", kteří si musí rýpnout do všeho, jinak by neusnuli. Většina z nás dělá doma maso ať vepřové či kuřecí s trochou zeleninky nebo bez, koření, solamyl, vejce,nechá uležet, udělá na pánvi a má tu svou čínu. Kdo se nehodlá smířit s daným a předváděným receptem, ať to raději nečte a uvědomí si, že recepty jsou s dobrým úmyslem předávány dál
8. 2. 2013 22:21
Jejej, jsem netušila že můj receptík vyvolá tolik debat
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si
8. 2. 2013 21:55
nic nového,když nevím co uvařit,tak udělám klasiku trochu tuku cibuli papriku rajče nebo něco jiného,pórek atd.atd.k tomu nějaké koření...a jo omáčku dle zrovna nápdu, a je tu nový recept
8. 2. 2013 21:48
jarda Kadic: www.cinaweb.cz/wp-content/gallery/cina/cina-3.gif
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
8. 2. 2013 17:11
Mao: Trhni si,Bezruči Tak sem dej“pravou Čínu“ ať neumřem v nevědomosti
8. 2. 2013 16:59
Mao: klidek, nerozciluj se, nema to cenu.
8. 2. 2013 16:54
Přijde den - zúčtujeme spolu!
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
8. 2. 2013 15:24
Já vařím asi tak 30 let a vařím z toho, co nakoupím v okresním městě.Pravou Čínu jsem nikdy nejedl, jakmile mám maso na nudlicky a zeleninu,tak je to “moje čína“.Dal bych tam klidně i kari, ale matka ho nesnáší, tudíž bez kari.a kdo ví,jestli by mě pravá čína chutnala
8. 2. 2013 15:07
Anton Dedík: Nějak jsem moc nepochopila, v čem se mnou vlastně nesouhlasíte, zdá se mi, že jste se vyjádřil k něčemu úplně jinému. Snad pouze k bodu 1.: Je mi 45 let, již 26 let nebydlím u rodičů, což jsou DESÍTKY let. V Poděbradech byla již tehdy prý slušná čínská restaurace, rodiče nás tam brali vždy jednou za rok za vysvědčení. Navíc jsem vůbec nemluvila o restauracích, ale o domácí "číně". Máma vyráběla podobné pokrmy také již tenkrát, za "komunismu", vyšla i Čínská kuchyně-kuchařka, s použitím dostupných surovin. Tož tak, jinak mě Váš komentář pobavil.
8. 2. 2013 14:37
Věčné spory o "čínu" jsou už docela únavné. Rýpalové asi nechtějí nebo nemohou pochopit, že "čína" se ve zdejších krajích říká prostě už desítky let rychle připravené směsi masa a zeleniny na pánvi. Oblíbené ingredience včetně koření se trochu liší v každé rodině. Dělám ji téměř stejně jako v tomto receptu. Ale teď se nebudu už dcery ptát, zda si dá čínu, ale "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi atd....". Bude to chvíli trvat, než to vysvětlím, ale budu mít čisté svědomí. Kdo ví....
8. 2. 2013 13:52
Neregi: i když tu je čína několikráte a autorka nepoužila vyhledavač, tak píše v názvu, že je to čína podle ní, tudíž si ji dělá po svém, jasný?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 33 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Časté chyby při pěstování čínského a pekingského zelí: Jak se o rostliny starat, aby přinesly dobrou úrodu
Další recepty
Tématické fráze: pokrm čína pravá čína recept pravá čína z kuřecího masa recept na čínu jak uvařit čínu prava čina recept na pravou cinu pravá kuřecí čína cína pravá čína z vepřového masa jak uvařit pravou čínu cína jidlo recept čína pokrm čina po činsky recepty recepty na pravou čínu cina jidlo recept pravá čína kuřecí cina jako z restaurace recept cína čína jako z restaurace
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, pórek, mrkev, hrášek, koření kari, pepř, sůl, maggi, omáčka sojová, kečup sladký, škrob
Čína podle Iduun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ykWz
19 názorů