16 báječných houbových omáček, které provoní dům, zahřejí tělo a pohladí duši
Houbové omáčky jsou českým národním pokladem. Jsme národ houbařů, proto od léta do podzimu nosíme z lesa košíky hub, které sušíme, zpracováváme, mrazíme a zavařujeme, aby nám nechyběly ani v zimě.
Houbová omáčka není jen "maso na houbách", ale tradiční pokrm, který má mnoho podob i mnoho chutí. Hlavní složkou omáčky jsou čerstvé lesní houby, voňavé žampióny nebo sušené houby, které umožňují vařit houbové recepty po celý rok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Houbová omáčka a karlovarské koule
- Buši houbová omáčka
- Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou
- Hovězí roláda s houbovou omáčkou
- Těstoviny se smetanovo - houbovou omáčkou
- Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce
- Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou - omáčka
- Královské žampiony
- Houbová omáčka ze sterilovaných kyselých hub s hovězím masem (bez tuku)
- Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
- Houbová omáčka ze sušených hub a smetany
- Hříbková omáčka
- Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky
- Smetanové ragú z pýchavky a sušených hub
- Houbový " Stroganoff"
- Mleté koule v houbové omáčce
1/16
1/16
Komentáře