Jak uchovat mošt, aby vydržel co nejdéle? Máme pro vás 2 tipy
Mezi podzimní práce patří také sběr jablek a jejich zpracování. Jednou z možností využití velké úrody je vyrobit z jablek chutný mošt. Trvanlivost má sice poměrně krátkou, ale vyzkoušejte dvě možnosti jeho uchování po delší čas.
Takový mošt, to je lahoda plná vitamínů, vlákniny, pektinu, ovocných kyselin a dalších přírodních látek, které prospívají našemu tělu. Mošt si můžete vyrobit i sami doma. Nejprve je potřeba každé jablko umýt a zkontrolovat, jestli není nahnilé nebo červivé. Potom přichází na řadu lisování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat mošt
Mošt v chladničce vydrží stěží týden, ale jeho trvanlivost můžete výrazně prodloužit.
- Jednou z možností je zmražení. Zde jste limitováni kapacitou vaší mrazničky a musíte pamatovat na zákonitost, že zmrazené tekutiny zvětšují svůj objem. Zmrazený mošt vydrží i několik měsíců.
- Další možností uchování mostu je sterilování. Sterilované nebo alespoň horkou vodou vypláchnuté sklenice naplňte moštem, uzavřete a udržujte 25–30 minut ve vodní lázni o teplotě 85 °C.
Kromě pití studeného moštu si dopřejte i lahodnou ohřátou variantu, kterou můžete obohatit směsí koření jako je skořice, badyán a hřebíček. Mošt získá zcela jiný rozměr a příjemně vás prohřeje. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře