Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a citronem. Je sladkokyselá a houby v ní jsou uvařené na skus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 172 kJ / 2 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,84 g |
Tuky | 105,33 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 547 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 338,98 g |
Postup přípravy
Poté vaříme v páře 20 minut. Krok 3: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné lišky (větší překrojíme), orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkové listy a povaříme asi 5 minut. Krok 4: Ve smetaně dobře rozmícháme mouku a vlijeme k liškám. Povaříme, až jsou houby měkké, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčka by měla být sladkokyselá a houby uvařené na skus, nesmí být rozvařené.
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Moje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 5 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 32 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 56 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 56 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 59 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
bobkový list,
šťáva citronová,
cukr,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
mléko
Komentáře (16)
a ty lisky trvaji strasne dlouho, nez je umyju, ma nekdo pro me tip?
RubyRom: Kulajda s liškami - tak to už je provokace!