Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové nepečené trubičky patří k tomu nejkrásnějšímu, co lze z nepečených těst připravit. Na stole vypadají opravdu luxusně, plnit je můžete náplní z bílé nebo pařížské šlehačky. Naučíme vás další výtečné cukroví z cyklu Nepečené Vánoce.

Nepečené trubičky patří mezi atraktivní druhy cukroví, které mizí ze stolu jako první. Nebudeme vám ale slibovat, že se jedná o jednoduché cukroví. Nicméně i když je příprava pracnější, podle názorného videa se do nich můžete pustit a okouzlit všechny u stolu. Trubičky připravujte teprve 1–2 dny před Štědrým dnem (nebo před plánovanou konzumací), uchovávejte je v lednici a plňte těsně před podáváním

Jak udělat ořechové nepečené trubičky

Na základní dávku těsta na ořechové nepečené trubičky z úvodního videa si připravte 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých piškotů, smetanu ke šlehání podle potřeby (nebo 2 vejce) a 1 lžíci kakaa. 

Na náplň budete potřebovat 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač smetany (nebo pařížskou šlehačku). Na zdobení si připravte čokoládovou polevu a bílou čokoládu

  1. Nejprve vypracujte hladké těsto z ořechů, cukru, kakaa, mletých piškotů a smetany.
  2. Tip 1: Původní recept počítá se syrovými vejci do těsta, ale protože se dnes vajíčkům zasyrova raději vyhýbáme, lze je nahradit např. smetanou. Natáčení čtverečků těsta na trubičky je pak sice trochu pracnější, ale po zaschnutí již drží tvar dobře. 
  3. Vypracované těsto rozválejte na potravinové fólii nebo na vále, který jste posypali moučkovým cukrem. Tloušťka rozváleného těsta by měla být asi 0,5 cm.
  4. Dále plát nakrájejte na malé čtverečky a ty postupně natáčejte na malé kovové trubičky. Jakmile je budete mít všechny natočené, nechte je zaschnout do druhého dne
  5. Zaschlé trubičky z těsta opatrně stahujte z kovových trubiček a namáčejte je v čokoládové polevě.
  6. Poté ještě trubičky jednoduše dozdobte rozehřátou bílou čokoládou a vytvořte tak na nich kontrastní prvky. Pak trubičky nechte rozložené tak, aby se nedotýkaly, ztuhnout. 
  7. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a pomocí cukrářského sáčku trubičky naplňte. Plňte je vždy až těsně před podáváním.
  8. Tip 2: K plnění trubiček je také skvělá pařížská šlehačka. Podívejte se, jak se pařížská šlehačka připravuje

Počítejte s tím, že z uvedené dávky surovin vytvoříte cca 40 trubiček. Trubičky se mohou konzumovat hned po vytvoření, nepotřebují čas k odležení, ale samozřejmě musíte počítat s časem na zaschnutí těsta na kovových trubičkách.

Doporučujeme k přečtení také komentáře pod receptem. Dozvíte se tam různé další zajímavé informace od těch, kdo už trubičky vyzkoušeli. Tyto rady a tipy vám pomohou k bezchybnému vytvoření skvělého nepečeného cukroví.    

Podívejte se ještě na další recepty z cyklu Nepečené Vánoce a připravte si to nejlepší pro váš sváteční stůl.                                                              

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky