16 báječně sladkých pokrmů s medem, který má od nepaměti čestné místo v kuchyni
Med je produktem včel ve včelím společenství. Šťávy a nektar, které včely sbírají, se v úlu pomocí specifických látek přemění na med, z kterého se postupně odpařuje voda, aby pak zrál po určitou dobu v plástvích.
Med je starý jako lidstvo samo. Byl prvním sladidlem, kterého měl každý dostatek, protože včelí roje se běžně vyskytovaly v přírodě, hlavně v lesích. Kromě slazení a výroby prvních cukrovinek se med využíval v léčitelství a také k výrobě medoviny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Medové perníčky od babičky
- Zelí s medem
- Medové dortíky
- Voňavé medové kuře
- Medové velikonoční jidáše
- Salát z hovězího carpaccia na medu
- Medové máslo
- Pečená vepřová žebírka na medu
- Jablečný koláč s medem a mandlemi
- Grilovaná medová křídla
- Turecký med
- Medové batáty s chilli
- MEDOVNÍK vol.2
- Cuketo-medový chlebíček
- Kapr v medové krustě
- Medový jahelník
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře