Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medový jahelník

Lehký jahelník s ovocem, slazený medem, je skvělou volbou pro ty, kdo chtějí mlsat zdravěji. Jemná chuť jáhel, přírodní sladkost medu a ovoce, dělají z tohoto dezertu ideální variantu pro diabetiky i všechny, kdo hledají odlehčenou sladkost.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gusto

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby chladnutí jáhel

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí jáhel)

Suroviny pro 1 kus

Dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 966 kJ /
3 577 kcal
Bílkoviny41,35 g
Tuky20,25 g
Vláknina74,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy770,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem (nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme. Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Do vymazané dortové formy dáme polovinu jáhel. Na ně naskládáme předem namočené, sušené švestky a další vrstvu vytvoříme z jablek se skořicí a kukuřičným škrobem. Na jablka lžící naklademe druhou polovinu jáhel, které potřeme ovesnou smetanou. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 35-40 min. Povrch necháme ke konci zezlátnout pod grilem.

TIP: Přírodní sladidla pro diabetiky jsou vhodnou alternativou bílého cukru

Zveřejněno 28. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6AZN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6AZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborné. :yes: Mala som zavarené nastrúhané jablká, tak som ich použila. Škoricou som nešetrila, medu som dala len 6 lyžíc, inak by to bolo na mňa veľmi sladké, a stálo to za to. :yes:;-)

Tématické fráze:
recepty jahelník, jáhelník, jahelnik s medem, recept na jahelník

Suroviny:
jáhly, med, švestky sušené, jablko, skořice, škrob kukuřičný, rozinky, smetana ovesná, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu