Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Během sezony rádi připravujeme různé sirupy, ať už z bylinek nebo z čerstvého ovoce. Některé jsou vařené, jiné připravujeme zastudena. Vždy je s nimi ale dost práce a rozhodně by bylo škoda, kdyby se začaly kazit.
Sirupy plníme do dobře vymytých šroubovacích lahví (např. od alkoholu), nejlépe z čirého skla. Po vymytí láhve na pár minut vložíme do vyhřáté trouby - narovnáme je vodorovně na plech, který vsuneme do trouby, a chvíli jej v ní necháme. Až se láhve důkladně prohřejí, plech položíme na prkýnko a láhve necháme zchladnout. Případně je postavíme na linku a na plech mezitím můžeme položit další dávku lahví k prohřátí v troubě. Teprve do zchladlých lahví plníme sirup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit láhve sirupem
Jak uzavřít láhve
Do každé láhve nalijeme jednu nebo dvě lžičky alkoholu (např. vodky nebo slivovice), alkohol vytvoří vrstvičku na povrchu, ale nebude se mísit se sirupem - vytvoří tím vlastně ochrannou vrstvu. Nakonec láhve uzavřeme čistými šroubovacími víčky, která můžeme pro jistotu ještě vypláchnout troškou alkoholu. Naplněné láhve umístíme do chladné a suché místnosti, např. do komory nebo spíže. Při manipulaci s nimi je nijak nenakláníme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Jak připravit sirup z květů černého bezu zastudena. Recepty na lahodné osvěžení z léčivých květů nám poradí
Jak připravit kopřivový sirup. Oblíbené recepty na jednoduchý sirup zastudena i na sirup připravený vařením
Komentáře
10. 11. 2023 13:25
9. 11. 2023 18:35