Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché recepty, které nám sice nezaberou mnoho času, ale přitom je výsledek chuťově skvělý, to je přesně to, co si žádá moderní doba. Nejrůznějších vychytávek a zlepšováčků není nikdy dost. Vyzkoušejte s námi jednoduché skořicové cukroví, kterému dá tvar lis na česnek.

Možná vás neláká precizní modelování kousků těsta, ale přesto si přejete vyrobit originální vánoční pohoštění. Provedeme vás přípravou cukroví, které krásně voní kakaem a skořicí, a zaujme netradičním tvarem. Příprava cukroví by se mohla líbit i menším dětem, jen tentokrát místo z barevné modelovací hmoty budou tvořit z voňavého těsta. Protlačování lisem na česnek je docela zábava.

Skořicové cukroví z lisu na česnek

Provedeme vás jednoduchým postupem v několika krocích. Celý recept na skořicové cukroví z lisu na česnek najdete v našem receptáři. Postup také můžete zhlédnout ve videu v úvodu tohoto článku.

  1. Na těsto budete potřebovat 100 g moučkového cukru, 250 g hladké mouky, 200 g povoleného másla, 1 vejce, 2 vanilkové cukry, 2 kakaové pudinkové prášky a 1,5 lžíce mleté skořice. Na posypání si připravte moučkový cukr a mletou skořici.
  2. Nejprve vypracujte hladké těsto z mouky, pudinkových prášků, moučkového i vanilkového cukru, skořice, povoleného másla a vajíčka.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho v chladu (v lednici) asi hodinu odpočinout.
  4. Plech vyložte pečicím papírem, troubu si nechte předehřívat na 165 °C.
  5. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a přes lis na česnek protlačujte malé kousky. Postupně tak budou vznikat hrudky se zajímavým ozdobným povrchem. Skládejte je rovnou na plech.
  6. Jakmile budete mít plech plný, dejte hrudky péct do předehřáté trouby. Počítejte přibližně 8 minut pečení.
  7. Po krátkém zchladnutí ještě posypte cukroví moučkovým cukrem, který jste smíchali se skořicí.
  8. Cukroví skladujte v uzavíratelné dóze, před konzumací ho nechte asi 2 týdny odležet.

Chuť takto připraveného cukroví je vynikající. Než se do pečení pustíte, přečtěte si komentáře od našich čtenářů. Dozvíte se např., že cukroví chutí připomíná populární esíčka.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky