15 receptů na sladké pečení s bílým vínem: Některé recepty znaly už naše babičky
Sladká jídla s přídavkem bílého vína mohou přinést zajímavý zážitek pro vaše chuťové pohárky. Bílé víno dodá pokrmům jemnou kyselost a svěžest, která se hodí nejen do těsta, ale skvěle se snoubí i s ovocem.
Bílé víno není pouze nápojem, ale také skvělou ingrediencí do kuchyně, zejména v kombinaci se sladkými pokrmy. Pomáhá zvýraznit chuť ovoce a v některých případech přináší pokrmům jemnou kyselost, která vyváží sladkost dezertu. Pokud jste milovníci sladkého a nových chutí, inspirujte se našimi tipy na sladké moučníky a dezerty, do kterých bílé víno perfektně zapadá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Vánoční či novoroční puding
- Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
- Ananasové kroužky se skořicí
- Sladká škvarková kolečka
- Boží milosti - další IV
- Jablečný koláč našich babiček
- Bábovka s bílým vínem
- Buchty
- Ovocné želé řezy
- Křehké jablečné košíčky z vinného těsta
- Škvarkovo-švestkové šneky
- Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
- Koláč s ořechovou nádivkou
- Makovo - hruškový štrúdl
- Opilá štola
1/15
1/15
Komentáře