Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Boží milosti jsou tradiční české smažené pečivo, které se často připravuje během masopustu a dalších svátečních příležitostí. Toto lahodné pečivo je vyrobeno z jednoduchého těsta a po usmažení se obaluje cukrem, který jim dodá jemnou sladkost a krásný vzhled.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 178 kJ / 3 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,67 g |
Tuky | 250,15 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 236,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.
Krok 2: Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený tuk, přehrneme těsto a zpracujeme. Těsto vyválíme, vykrájíme tvary a uprostřed nařízneme.
Krok 3: Smažíme na sádle s přepuštěným máslem dorůžova. Tuk musí být na 3 cm vysoko.
Krok 4: Hotové, ještě horké obalujeme
v cukru promíchaném s vanilkou.
v cukru promíchaném s vanilkou.
Zveřejněno 12. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Moje poznámka
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6qNv
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
sůl,
cukr,
tuk,
víno bílé,
smetana,
sádlo,
ghee,
cukr moučkový
Komentáře (5)