Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upéct k svačině, večeři nebo na výlet slané muffiny, to je opravdu výborný nápad. Z několika mála surovin vytvoříte slanou dobrotu každému hezky do ruky. Nabízí se tak mimo jiné i šikovné využití mnohých zbytků z ledničky.

Slané muffiny zasytí a dodají energii podobně jako ty sladké. Jsou výhodné hlavně pro ty, kteří se vyhýbají větší spotřebě cukru a sladkostí. Můžete do nich zpracovat zeleninu, sýry, maso nebo uzeniny, které vám zbyly v chladničce.

Jaké těsto na slané muffiny

Na výběr máte několik možností. Většinou zůstává výhoda rychlé přípravy.

Čím ochutit slané muffiny

Záleží na vaší fantazii a chuti strávníků. Můžete přidat tepelně upravené maso, ryby, uzeniny, zeleninu. Často připravované jsou muffiny s výraznými zrajícími sýry. Dalšími oblíbenými surovinami mohou být sušená rajčata, olivy, čerstvé i sušené bylinky či koření. Určitě vymyslíte další zajímavé ochucení i sami.

Jak péct slané muffiny

Slané se pečou podobně jako sladké. Použijte speciální plech nebo silikonové formičky na muffiny. Kvůli lepší manipulaci se hodí péct muffiny v košíčcích z pečicího papíru, které si můžete snadno vyrobit svépomocí.

Na závěr jsme pro vás natočili videorecept na využití tortil jako základu na rychlé muffiny. Necháte se inspirovat? Napište nám do komentářů vaši oblíbenou kombinaci surovin, kterou používáte k přípravě slaných muffinů. Těšíme se.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli