Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka

Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani, aby se dobře odstartoval den. Pokud pro vás tato představa není příliš lákavá, klidně si tuto voňavou polévku dejte k obědu nebo k večeři.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 227 kJ /
532 kcal
Bílkoviny81,44 g
Tuky13,41 g
Vláknina14,21 g
Cholesterol 170 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy18,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vývaru dáme vařit kuřecí prsíčka, plátky zázvoru, česneku a houby. Krok 2: Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme ho a natrháme na menší kousky. Krok 4: Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev, jemně pokrájené zelí a chilli papričky (nemusí být) a zalijeme horkým vývarem, který jsme dochutili rybí nebo sójovou omáčkou. Krok 5: Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou nebo petrželkovou natí a zakápneme limetkou.

TIP: Masový vývar. Jak jej správně připravit

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky maris

Je to jen jedna z variací této vynikající polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywmW

Marie

Komentáře (30)

Osobně mám radši Pho bo nebo Pho bo ga, záleží jestli chci opravdu "povzbuzovák" třeba po párty nebo jen na chuť :D Jinak zkoušíme doma různé recepty, nejen Pho bo a Pho ga ale třeba bun bo nebo bun cha....Nejvíce se nám zatím osvědčila vietnamská kuchařka: polevkapho.cz/vietnamska-kucharka/ :yes:

Jarda: mám taky ráda vietnamskou kuchyni:-)

:D

:-((

:no:

Huang Phett 9. 6. 2013 11:13
to je podle Babici ne? Pho nemá být hustá a nemá se tam používat petržel petržel. Koriandr tomu dává specifickou chut. Je to jako kdybych do vašho "knedlo vepro zelo" dal nudle a trochu curry :-))

Já jen přidám poznámku,že solamyl se píše s "Y".

IVA:PARDON- NUTNÝ GLUTASOL.
jinak ostatní recepty a fotky to je teda nádhera! málem jsem sežrala monitor :-D

My Anh: přesně tak. tohle není pho ga ani náhodou. měl by se změnit název. aby to nemátlo.
žádná mrkev, solamil, houby!...kde je solamil? i když nezdravý do této polévky nutný. thaiská bazalka, jarní cibulka a koriandr. žádná petržel. a vaří se z kostí. a to zelí bože!!:-DDD:-((

What the fuck?cože??, neplácejte blbosti. Já jsem vnka a takhle se to fakt nedělá. Jako kdybych napsala recept na svíčkovou a dejte tam bazalku a rajčata.

Solamyl urcite neeee,neplacejte tem vsechno

tuhle polévku bych spíše zařadila mezi čínské..originální pho ga se dělá ze slepičího vývaru, kam se přidává opečená skořice, opečený badyán,opečený muškátový oříšek a opečená kolečka cibule a zázvoru..pokrájená slepice se přidává na ŠIROKÉ RÝŽOVÉ NUDLE a posype se vietnamskými bylinkami..ty nudle nahoře nejsou pho,ale bún (jsou kulaté), kdežto pho jsou široké a placaté...:-p

Jan Alois... vasa polievka je nieco uplne ine... do PHO BO/PHO GA sa nedava solamyl, huby a podobne... toto nie je ostrokysla polievka.

Inak podstata tejto polievky je vo vyvare (PHO), ten sa vari z velkeho mnozstva masa (chude hovadzie maso, hovadzie kosti, kacica, kurca...) s prisadami (zazvor, badian, rybacia omacka a ine...)

v zasade je velmi tazke uvarit tento vyvar v malom (okolo 3 litrov ako ostatne polievky), vietnamci to varia vo velkom niekolko hodin. ale samozrejme da sa to nahradit hovadzim alebo kuracim vyvarom, aj ked uz to nie je ono. vsetci co to poznaju, vedia o com pisem.

prajem prijemne sviatky

Já znám variantu, kde se do vývaru dává badyán a snad i trochu skořice a do horké polévky se namáčejí (a tím pádem jakoby "uvaří") na tenoučko nakrájené plátky syrového hovězího. No a čerstvý koriandr v množství větším než malém je tak nějak nepsaná nutnost. Mňam!

Toto neni original vsak x3
Lebo mne otec varil uz od detstva a ta polievka ma svetlejsiu farbu a rezance su siroke ,,Na dochutenie zvyknem davat Maggi,rybiu omacku alebo Citron,,a davam cely kusok Jarnej cibule Priecne nakrojenej do + xD je to zaujimave a velmi dobre

děkuju maris a k té polévce ses velmi přiblížila:yes:

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
polévka pho, polevka pho recept, čínská polévka pho, pho ga, pho ga recept, pho recept, pho, polevka pho ga, kureci polevka pho, pho bo recept, pho polevka, polévka pho kuřecí, kuřecí pho, vietnamská kuchyně recepty, recept na polévku pho bo, recept na polévku pho, recept pho, recept polévka pho, polevka pho bo, pho bo

Suroviny:
vývar kuřecí, prsa kuřecí, česnek, mrkev, zelí čínské, zázvor čerstvý, omáčka rybí, cibulka jarní, jidášovo ucho, chilli paprika čerstvá, limetka, koriandr čerstvý, nudle rýžové

Přidat fotografie receptu