PHO GA - vietnamská kuřecí polévka

maris Kuchařka: maris

Polévky 30 názorů

Suroviny

1,5 litru silného kuřecího vývaru
300 g kuřecích prsíček
2 stroužky česneku
1 střední mrkev
2-3 listy čínského zelí
cca 2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička rybí omáčky nebo sojové omáčky
svazek jarních cibulek
6 ks předem namočeného Jidášova ucha
chilli paprička
limetka
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
rýžové nudle
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru dáme vařit kuřecí prsíčka, plátky zázvoru, česneku a houby.

  2. Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a natrháme na menší kousky.

  4. Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev, jemně pokrájené zelí a chilli papričky (nemusí být) a zalijeme horkým vývarem, který jsme dochutili rybí nebo sojovou omáčkou.

  5. Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou nebo petrželkovou natí a zakápneme limetkou.

Poznámka

Je to jen jedna z variací této vynikající polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: PHO GA - vietnamská kuřecí polévka

  • maris maris(autorka receptu)

    Jarda: mám taky ráda vietnamskou kuchyni:-)

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Osobně mám radši Pho bo nebo Pho bo ga, záleží jestli chci opravdu "povzbuzovák" třeba po párty nebo jen na chuť :D Jinak zkoušíme doma různé recepty, nejen Pho bo a Pho ga ale třeba bun bo nebo bun cha....Nejvíce se nám zatím osvědčila vietnamská kuchařka: https://polevkapho.cz/vietnamska-kucharka/ :yes:

    Odpovědět

  • lol lol(neregistrovaný)

  • lol lol(neregistrovaný)

  • lil lil(neregistrovaný)

  • Huang Phett Huang Phett(neregistrovaný)

    to je podle Babici ne? Pho nemá být hustá a nemá se tam používat petržel petržel. Koriandr tomu dává specifickou chut. Je to jako kdybych do vašho "knedlo vepro zelo" dal nudle a trochu curry :-))

    Odpovědět

  • doky doky(neregistrovaný)

    Já jen přidám poznámku,že solamyl se píše s "Y".

    Odpovědět

  • IVA IVA(neregistrovaný)

    IVA:PARDON- NUTNÝ GLUTASOL.
    jinak ostatní recepty a fotky to je teda nádhera! málem jsem sežrala monitor :-D

    Odpovědět

  • IVA IVA(neregistrovaný)

    My Anh: přesně tak. tohle není pho ga ani náhodou. měl by se změnit název. aby to nemátlo.
    žádná mrkev, solamil, houby!...kde je solamil? i když nezdravý do této polévky nutný. thaiská bazalka, jarní cibulka a koriandr. žádná petržel. a vaří se z kostí. a to zelí bože!!:-DDD:-((

    Odpovědět

  • My Anh My Anh(neregistrovaný)

    What the fuck?cože??, neplácejte blbosti. Já jsem vnka a takhle se to fakt nedělá. Jako kdybych napsala recept na svíčkovou a dejte tam bazalku a rajčata.

    Odpovědět

  • kkk kkk(neregistrovaný)

    Solamyl urcite neeee,neplacejte tem vsechno

    Odpovědět

  • annad annad(neregistrovaný)

    tuhle polévku bych spíše zařadila mezi čínské..originální pho ga se dělá ze slepičího vývaru, kam se přidává opečená skořice, opečený badyán,opečený muškátový oříšek a opečená kolečka cibule a zázvoru..pokrájená slepice se přidává na ŠIROKÉ RÝŽOVÉ NUDLE a posype se vietnamskými bylinkami..ty nudle nahoře nejsou pho,ale bún (jsou kulaté), kdežto pho jsou široké a placaté...:-p

    Odpovědět

  • revik revik(neregistrovaný)

    Jan Alois... vasa polievka je nieco uplne ine... do PHO BO/PHO GA sa nedava solamyl, huby a podobne... toto nie je ostrokysla polievka.

    Inak podstata tejto polievky je vo vyvare (PHO), ten sa vari z velkeho mnozstva masa (chude hovadzie maso, hovadzie kosti, kacica, kurca...) s prisadami (zazvor, badian, rybacia omacka a ine...)

    v zasade je velmi tazke uvarit tento vyvar v malom (okolo 3 litrov ako ostatne polievky), vietnamci to varia vo velkom niekolko hodin. ale samozrejme da sa to nahradit hovadzim alebo kuracim vyvarom, aj ked uz to nie je ono. vsetci co to poznaju, vedia o com pisem.

    prajem prijemne sviatky

    Odpovědět

  • žežule žežule(neregistrovaný)

    Já znám variantu, kde se do vývaru dává badyán a snad i trochu skořice a do horké polévky se namáčejí (a tím pádem jakoby "uvaří") na tenoučko nakrájené plátky syrového hovězího. No a čerstvý koriandr v množství větším než malém je tak nějak nepsaná nutnost. Mňam!

    Odpovědět

  • Lin Lin(neregistrovaný)

    Toto neni original vsak x3
    Lebo mne otec varil uz od detstva a ta polievka ma svetlejsiu farbu a rezance su siroke ,,Na dochutenie zvyknem davat Maggi,rybiu omacku alebo Citron,,a davam cely kusok Jarnej cibule Priecne nakrojenej do + xD je to zaujimave a velmi dobre

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: polévka pho polevka pho recept čínská polévka pho pho ga pho ga recept pho recept pho kureci polevka pho pho polevka pho bo recept polevka pho ga polévka pho kuřecí vietnamská kuchyně recepty recept na polévku pho bo kuřecí pho recept na polévku pho recept pho polevka pho bo recept polévka pho pho bo

Zapomněl/a jsem heslo