Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty na svatomartinské rohlíčky patří k našim rodinným pokladům. Podle vybraných receptů můžete vyzkoušet ty nejžádanější z nekynutého těsta. Na pohled vypadají honosně, ale postup překvapí svou jednoduchostí.

Chuť těchto rohlíčků je neodolatelná, určitě s nimi potěšíme rodinu i návštěvu. A nejspíš je brzy upečeme znovu - recepty ze šlehačkového těsta jsou totiž rychlé a snadné na přípravu. K jejich plnění použijeme libovolnou náplň

Svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta

S pečením si snadno poradí i začátečníci.

  1. Na těsto potřebujeme 540 g polohrubé mouky, 360 g Hery, 1 kelímek smetany ke šlehání a špetku soli.
  2. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl. 
  3. Ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto.
  4. V mikrotenovém sáčku ho uložíme do lednice, mezitím si připravíme náplň.
  5. Těsto rozdělíme na šest dílů, každý díl rozválíme do kruhu, výška těsta bude asi 4 mm. 
  6. Rádýlkem vykrojíme z každého kruhu 8 výsečí a na jejich širší stranu dáme lžičkou náplň.
  7. Každou výseč smotáme do tvaru rohlíčku a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch rohlíčků potřeme žloutkem.
  8. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut.
  9. Rohlíčky hned po upečení (ještě horké) pocukrujeme.
S přípravou nekynutých svatomartinských rohlíčků nám pomůže názorné video. A příště je pro změnu můžeme upéct z kynutého těsta.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více