Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Recepty na svatomartinské rohlíčky patří k našim rodinným pokladům. Podle vybraných receptů můžete vyzkoušet ty nejžádanější z nekynutého těsta. Na pohled vypadají honosně, ale postup překvapí svou jednoduchostí.
Mohlo by vás zajímat
Svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta
S pečením si snadno poradí i začátečníci.
- Na těsto potřebujeme 540 g polohrubé mouky, 360 g Hery, 1 kelímek smetany ke šlehání a špetku soli.
- Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl.
- Ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto.
- V mikrotenovém sáčku ho uložíme do lednice, mezitím si připravíme náplň.
- Těsto rozdělíme na šest dílů, každý díl rozválíme do kruhu, výška těsta bude asi 4 mm.
- Rádýlkem vykrojíme z každého kruhu 8 výsečí a na jejich širší stranu dáme lžičkou náplň.
- Každou výseč smotáme do tvaru rohlíčku a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch rohlíčků potřeme žloutkem.
- Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut.
- Rohlíčky hned po upečení (ještě horké) pocukrujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Svatomartinské rohlíčky jako od babičky: Jednoduchý recept zvládne každý!
Komentáře