Lososovo - špenátový závin

Ryby Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 listové těsto
150 g listového špenátu
350 g filetů z lososa (bez kůže)
2 stroužky česneku
2 lžíce smetany
1 lžička oleje
1 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na panvicu dáme lyžičku oleja, pridáme špenát, podlejeme smotanou, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a dusíme, kým sa nevyparí tekutina. Necháme vychladnúť.

  2. Lístkové cesto vyvaľkáme. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

  3. Lososa pokrájame na kúsky, ktoré rozložíme na strednú tretinu cesta. Osolíme.

  4. Na lososa rozložíme špenát.

  5. Cesto z oboch strán preložíme cez náplň. Prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme v horúcej rúre asi 10 min, potom teplotu znížime na 180°C a dopečieme.

Komentáře k receptu Lososovo - špenátový závin

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: závin se špenátem a lososem závin s lososem a se špenátem spenatovy zavin s lososem noky ze spenati a kůže závin s lososem a špenátem losos se špenátem recept zavin závin se špenátem a sýrovým přelivem