Šlehačkový krém na dorty a poháry jen ze dvou surovin: V jednoduchosti je krása
Šlehačka je univerzální krém, který se dá míchat s různými ingrediencemi - podmínkou je, aby byl tak pevný, že se jím může ozdobit dort. Řidší krémy, nastavené ovocným pyré nebo tvarohem, plníme hlavně do pohárů.
Za rozhodnutím vytvořit jednoduchý krém mnohdy stojí nedostatek času a neznalost složitějších receptur. To ale vůbec nevadí, protože jednoduché řešení bývá to nejlepší. Krém našich babiček nebyl jen z másla a cukru, ale i ze šlehačky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Šlehačkové krémy ze dvou surovin
Podmínkou pro pevný krém je použití šlehačky s minimálně 33 % tuku:
- Čokoládový krém ganache připravíme z čokolády, rozmíchané v horké smetaně. Po vychladnutí ji můžeme vyšlehat a ozdobit dort nebo naplnit poháry.
- Ovocný šlehačkový krém je oblíbený pro svou svěžest a ovocnou chuť. Ovoce rozmačkáme nebo rozmixujeme a stěrkou vmícháme do pevné šlehačky.
- Pudinkovo-smetanový krém vytvoříme pomocí uvařeného vychladlého pudinku, který přidáme do šlehačky, mírně přisladíme a prošleháme.
- Lehký karamelový krém je tradiční náplní oblíbených větrníků, ale i piškotových dortů. Do šlehačky vmícháme karamelový kulér, který můžeme mít stále v zásobě.
Dorty a zákusky je vhodnější plnit až před servírováním. Šlehačka stáním zřidne, proto použijeme ztužovač nebo ji vyšleháme se sýrem mascarpone.
Jak na úžasnou karamelovou šlehačku? Podívejte se na video, jak je to jednoduché. Už se vám sbíhají sliny?
Komentáře