Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Záklechtka je jedním ze základních zahušťovadel v kuchyni, která se používá k přípravě omáček, polévek a dalších pokrmů. Správná konzistence jídla je klíčová pro jeho chuť i texturu. Poradíme vám, jak při přípravě záklechtky dosáhnout dokonalého výsledku.
Záklechtka je směs vody a mouky. Mouka, která může být hladká nebo polohrubá, popř. jejich směs, se promíchá dohladka s trochou studené vody a postupně se vlévá do pokrmu, které chceme zahustit. Co dělat, abychom měli záklechtku bez hrudek?
- Připravíme si šroubovací zavařovací sklenici.
- Vložíme mouku a vodu podle potřeby a pečlivě sklenici uzavřeme.
- Několikrát se sklenicí zatřepeme jako se šejkrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit jídlo?
Jedním z nejčastějších způsobů, jak zahustit pokrm, je přidání jíšky, zásmažky, zápražky nebo již zmíněné záklechtky. Kromě moučných zahušťovadel, která se neberou jako nejdietnější, můžete využít k zahuštění pokrmů i zeleninu nebo ovoce. V neposlední řadě musíme zmínit i oblíbenou smetanu, která zahustí a zajistí bohatou a plnou chuť oblíbeného jídla. Jaké zahušťovadlo používáte vy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 23 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře