Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zdravě zahušťovat? Jednoduchý způsob je rychlý a snadný, pomůže nám tyčový mixér nebo obyčejné sítko
Pixabay

Obvyklý způsob zahušťování znamená použít jíšku nebo záklechtku. Takto připravené polévky nebo omáčky můžeme ohřívat a dobře chutnají. Pokud ale chceme snížit množství mouky a tuku v jídle, využijeme raději jinou jednoduchou metodu.

Bez použití mouky jde zahušťovat také dobře. Poslouží k tomu zelenina, brambory, luštěniny nebo hraška (speciální směs určené k obalování nebo zahušťování). Takto jednoduše zahuštěné pokrmy připravujeme nejen dospělým, ale i menším dětem.

Jak zdravě zahušťovat?

Velmi jednoduchý způsob zahušťování spočívá v rozmixování nebo propasírování části polévky nebo omáčky.

Oblíbené krémové polévky

Rozmixovat (propasírovat) můžeme samozřejmě všechnu polévku, bude pak pěkně krémová a takové polévky jsou oblíbené a žádané. Rády si na nich pochutnají i děti.

Nejlepší dýňové polévky

Dýňové polévky připravujeme především z dýně hokkaido - protože se nemusí loupat, je vaření velmi snadné. 

O dalších způsobech zahušťování pojednává náš článek "Čím zahustit polévky a omáčky".
 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky