Šunková pěna podle ČSN: Klasika školních svačin je v domácím provedení neodolatelná
Šunková pěna je nadýchanou nátěrkou jemné chuti, kterou si získáte malé i velké mlsné jazýčky. Skvěle se hodí na pečivo jako pomazánka, jako náplň do slaných trubiček, ale i na chlebíčky. Připravte si ji s námi podle norem.
Retro klasika v podobě šunkové pěny je pevně spjata s našimi vzpomínkami na rodinné oslavy i školní svačiny v papírových sáčcích. Díky následujícím řádkům si ji budete moct připravit podle ČSN, které bývaly zárukou chutného výsledku.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit šunkovou pěnu podle ČSN
Na 0,5 kg šunkové pěny si připravte 230 g kvalitní dušené šunky, 175 g másla, 100 g smetany, 1 lžičku mleté papriky, sůl a pepř podle chuti (a výraznosti šunky).
- Máslo včas vyndejte na pracovní plochu, aby dostatečně změklo. Šunku rozemelte v masovém mlýnku do jemné konzistence.
- Změklé máslo vyšlehejte do pěny s mletou paprikou a pepřem během postupného přilévání smetany.
- Do vzniklé máslovo-smetanové pěny vmíchejte najemno pomletou šunku a podle potřeby dochuťte solí, případně pepřem.
- Celou směs krátce prošlehejte do nadýchané konzistence.
- Hotovou šunkovou pěnu nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici a poté podávejte s čerstvým pečivem nebo v rámci jiného studeného pohoštění.
Máte rádi šunkovou pěnu, nebo si raději dopřejete jiný typ nátěrky? Napište své preference do komentářů, těšíme se. Jako inspiraci vám přinášíme videorecept na rychlou salámovou pomazánku pro ty, kteří mají raději výraznější chuť nátěrek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře