Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené cukroví se připravuje na poslední chvíli před Vánocemi, Silvestrem nebo jinou akcí, na kterou je určené. Výběr druhů, který jsme pro vás připravili, je doplněný videopostupy, díky kterým se vám vše jistě dobře povede. Všechny druhy můžete připravit bez syrových vajíček.

Do výběru nejlepších druhů nepečeného cukroví jsme zařadili skvělé recepty z cyklu Nepečené Vánoce. Všechny druhy cukroví snadno připravíte podle videonávodu. Jednotlivé kousky nejsou určené k dlouhému skladování, proto je připravujeme teprve krátce před plánovanou spotřebou. Čerstvé cukroví je nejchutnější, ale při delším skladování postupně začíná vysychat a některé suroviny mohou podléhat zkáze. 

1. místo

Na vosí hnízda (včelí úlky) budete potřebovat speciální formičku, která jim dodá ten správný tvar. Z vláčného těsta připravíte hnízda, která naplníte zvolenou náplní. Těsto (hmota) na hnízda i jejich náplně se připravují ve více variantách, rozdíly mohou být také v barvách. Hnízda postavte na podložku z piškotu nebo na linecké kolečko.

2. místo

Ořechové nepečené trubičky jsou sice pracnější, ale rozhodně všechny u stolu oslní. Vypracované ořechové těsto rozválejte a nakrájejte na čtverečky, které natočíte na trubičky a necháte do druhého dne zaschnout. Po stažení z trubiček je dozdobte čokoládou a těsně před spotřebou je naplňte bílou nebo pařížskou šlehačkou.

3. místo

Nepečené kokosové kuličky jsou stálicí našich vánočních stolů už od časů našich babiček. Připravují se v mnoha verzích a můžete si je upravit i trochu podle svého. Základem těchto kuliček jsou kromě strouhaného kokosu nadrcené sušenky Bebe. Vymodelované kuličky ještě ozdobte čokoládou.

4. místo

Griliášky jsou efektní karamelové oplatky, jejichž příprava také není složitá. Budete do nich potřebovat nasekané lískové oříšky a připravte se na lehce křupavé mlsání. Jeden den připravíte karamelovou hmotu mezi dortové oplatky, zatížíte ji, a druhý den griliášky rozkrájíte ostrým nožem.

5. místo

Marcipánová kávová zrna potěší všechny milovníky kávové chuti. Nejprve si připravíte marcipánové měkčí těsto a kávovou náplň. Z náplně tvořte kuličky nebo válečky, obalujte je ve falešném marcipánu a po vytvoření typického tvaru ještě namočte v rozehřáté čokoládě.

6. místo

Raffaello kuličky připomínají svou prodávanou luxusní verzi a možná vám budou chutnat ještě více, protože jsou domácí. Na kuličky potřebujete jen tři ingredienceSalko a kokos na vytvoření hmoty a dovnitř kuliček celé oloupané mandle k zabalení. Kuličky na závěr obalte v kokosu.

7. místo

Báječnou dobrotou a hitem našich Vánoc jsou také medovníkové kuličky, které snadno připravíte z upečených plátů medového těsta. Upečené vychladlé pláty nalámejte a rozmixujte, přidejte k nim karamelové kondenzované mléko, směs nechte odpočinout v chladu a pak se pusťte do tvarování kuliček, které na závěr obalíte ve zbytku drobečků z medového těsta.

Nepečená roláda je další z nepečeného cukroví, které vypadá efektně a chutná báječně. Do rozváleného těsta s rumovou příchutí zabalte máslovou náplň. Stočenou roládu obalte kokosem a zabalte do alobalu. Na plátky krájejte teprve po ztuhnutí.

Přejeme příjemné nepečené tvoření a zdařilé cukroví.

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky