Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: hodinka a kousek. 4 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

5OO g vepřové plece
2 stroužky česneku
l l piva
suchý chléb bez kůrek
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
muškátový květ
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.

  2. Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.

  3. Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.

  4. Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.

Poznámka

Psáno Magdalenou Dobromilou Rettigovou léta páně 1836 v Litomyšli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Vaclav Fronek:Václave nepatřilo to někomu jinému. Třeba Andulce a co tedy vařila dobrého.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Andulko. Je to dobrůdka. +bodík 9 . A užje těch omáček DOST . Co má chudák Vašek vymejšlet k obědu. ???

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Já Vás Dívky nemít ta mám skoro všechny recepty bez fotek. Když já si vzpomenu až to je sežrané. V zápalu boje na to zapomenu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Honzíku na této príma dobrůtce zajímavé a nevšední chuti jsme si opravdu pochutnali:-p a já posílám+8 bodík:yes:fotky:-)a poděkování:-K
    Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí;-):-))Jako přílohu jsem zvolila chlebové bramborákyhttp://www.toprecepty.cz/recept/4429-bramboraky-ze...a druhá polovina,která ještě zbyla bude s těstovinama:-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Někde sem četla, že ona vařit neuměla ,má to prý jen pozbíraný od lidí :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík;-):-pstojí to za vyzkoušení;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Od Magdaleny jsem dělala snad jednou kuře s bramborovými lupínky. Moc nám chutnalo a taky mám ráda starší recepty. Proto..:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Drobek:Od Tebe Milošku chvála potěší.

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Drobek:Od Tebe Milošku chvála potěší.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Krásné, miluju tyhle stařičké recepty.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: retigová magdalena retigová vepřové na pivě recepty magdaleny retigové recepty retigova retigová kuchařka retigová recepty kuchařka retigová magdalena retigová recepty sekanina dobromily rettigové retigová kuchařka recepty dobromila retigova kucharka recepty podle retigové vařené vepřové maso dobromila rettigová kuchařka magdaleny rettigové kuře podle magdaleny rettigové recepty retygova recepty retigové kuře podle magdaleny retigové

Zapomněl/a jsem heslo