Tři vejce do skla byla oblíbenou snídaní nejen T. G. Masaryka, ale i našich rodičů
Tři vejce ve skle byly oblíbenou snídaní prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Jsou to vlastně jen vajíčka uvařená naměkko, avšak originálně servírovaná ve sklenicích. Díky čirému sklu je vidět složení celého pokrmu.
Vejce do skla si oblíbil nejen náš první prezident, ale byla to také retro snídaně našich babiček. Vajíčka byla levná, dostupná a na vesnici jich byl dostatek. Smažená vejce byla všedním jídlem a vejce do skla oživila každou snídani. Proč je nevyzkoušet?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vejce do skla
Na jednu dospělou porci počítáme 3 slepičí vejce:
- Připravíme si sklenice. Na dno můžeme nasypat pokrájenou pažitku.
- Vejce uvaříme naměkko - trvá to 3–4 minuty. Prudce je zchladíme.
- Vejce částečně oloupeme a jejich obsah vyjmeme lžičkou do sklenice.
- Obsah sklenice osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
- Nožem vajíčka nasekáme na malé kousky a lžičkou promícháme.
- Přidáme kousky osmažené slaniny, salát, krutonky z bílého pečiva nebo zeleninu.
Pokud dáváme přednost vaječné omeletě, můžeme si ji připravit plněnou nebo posypanou slaninou, zelenými bylinkami a sýrem, jak je vidět v našem videu:
Komentáře