Vejce se sýrem do skla

mika59 Kuchařka: mika59

1 porce Ostatní 4 názory

Suroviny

3 vejce
3 plátky Hermelínu
2-3 plátky anglické slaniny
1-2 lžíce strouhaného parmezánu
rajče
pažitka nebo zelená cibulka
čerstvě mletý pepř¨
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit. Vejce dáme vařit do vařící vody na 4,5-5 minut. Hermelín nakrájíme na kousky a dáme na dno sklenice.

  2. Uvařená vajíčka krátce zchladíme a pokud možno ještě horká oloupeme. Jen částečně a lžičkou vybereme do misky na sýr. Jemně osolíme a opepříme.

  3. Vejce ve sklenici posypeme nakrájenou natí, připravenou slaninou a sýrem. Zdobíme kousky rajčat. Podáváme ihned s chlebem namazaným máslem.

Poznámka

Množství surovin je orientační.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 140 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vejce se sýrem do skla

  • Eja57 Eja57

    Že jsem nedržela ústa:-8
    Kalíšky už jsem našla, ale nemám vejce hodné této úpravy...a hlavně jsem neměla čas si najít "Tři vejce do skla"....Ale ujišťuji vás, že mezi vejcem vařeným ve skořápce a vydloubnutým do skleničky a vejcem syrovým vyklepnutým do skla a pak vařeným JE chuťový rozdíl...není to totéž....A protože ty kalíšky mám po babičce prvorepublikové hospodyňce, tak si myslím, že Burianovská "tři vejce do skla" byla připravována takto.

    Vůbec nezpochybňuji hezký recept a ani název, jen jsem si trochu naběhla s historickou remeniscencí;-)
    Kterou tedy zkusím dotáhnout do konce...
    Dámy :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Nevím, ale nevidím důvod to měnit..já nedělala originál..jen po svém a vejce do skla nebo ve skle zase takový rozdíl není..;-)
    hosta: ;-);-) :yes::yes:.:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Eja57: to, co popisuješ, zní zajímavě - ale tato Miládčina jsou jen trošku jinak ochucená opravdu vejce DO SKLA:-), ta burianovská;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Já bych s dovolením polemizovala s názvem DO SKLA - ale jak jsem teď gúglila, tak je to běžný název, ale tohle jsou vejce VE SKLE. Jen ve dvou komentářích v jedné diskuzi jsem je našla - ta pravá prvorepubliková Burianovská...ne vejce na hniličku vydloubnutá do něčeho skleněného a ochucená. A tak se u nás vždycky dělala - jen nemůžu ty kalíšky teď najít. Skleněný tlustostěnný kalíšek na nožičkách na jedno nebo dvě vejce, gumička, víčko a pérko - princip starých zavařovaček. Vymáznout máslem, klepnout vajco, ochutit, zavřít, z cca 3/4 do kastrolku s vroucí vodou, cca 5 minutek, vytáhnout, ještě trochu dojdou....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo