Vepřová kýta po uhersku

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 4 porce Vepřové maso 30 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
červená paprika
3 kuličky nového koření
3 rajčata
2 menší brambory
sádlo
1 KL cukru
snítka rozmarýnu
lžíce hladké mouky
masový vývar (bujon)
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu.

  2. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.

  3. Nakonec šťávu zahustíme moukou. Podáváme s různými druhy knedlíků nebo kuskusem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 827 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta po uhersku

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Airin: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Airin Airin

    Super recept, dnes vyzkoušeno, sica jsem místo rajčet dala domácí lečo a k vepřovému jsem jsem přidala králíčí zadní stehno. Jsme ve stavu - už to ani Pinďa nežere-, ale takto připravené úplně super!!!<3:-):-*

    Odpovědět

  • Rimortis Rimortis

    Dobrota, zařadím do našeho "repertoáru":-):yes:

    Odpovědět

  • alca2 alca2

    Výborné, moc mi chutnalo. Příteli moc ne, ale nevěděl proč. Nezahušťovala jsem, ani nedávala žádnou další přílohu, zelenina s brambory stačila. :yes::yes:<3<3

    Odpovědět

  • jajiti jajiti

    Výborné - ale nezahušťovala jsem ničím a místo rajčat jsem dala rajský protlak. Přílohou byly brambory.:yes:

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Ak sú tam už zemiaky, načo ešte knedlík alebo couscous?
    Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
    (Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.

    Odpovědět

  • jubull jubull

    vsichni to tu chvali,zitra zkusim.Uz ted jsem dala hodnoceni

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas

    Dobré,moc chutnalo,dělala jsem z rýží a nejvíc by se nám to líbilo z novýma brambůrkama :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    já jsem si pochutnala i děti:-p. Manžel trochu prskal, ikdyž jsem
    zeleninu rozmixovala;-(. Ale nevadí.
    Přílohu jsme měli vaše vídeňské knedlíky, které jsou jednoduché a luxusní:yes::-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam, to je krása:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bahulka: Evi, málem by mi taková dobrota utekla a byla by to škoda, je to naše parketa:-p Dávám ti 22.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • senky senky

    Krásné:yes::yes: dostávám hlad:-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Všem moc děkuji :-K:-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová kýta recepty vepřová kýta výborné recepty z vepřové kýty recepty z vepřové kýty vepřové plátky z kýty vepřová kýta recept vepřová kýta plátky recepty veprova kyta platky vepřová kýta recepty pro začátečníky maso po uhersku vepřové maso po uhersku vepřový plátek po uhersku vepřové plátky z kýty recept vepřová pečeně po uhersku vepřová kýta plátky recept plátky z vepřové kýty uherská vepřová pečeně recept na vepřovou kýtu vepřová kyta.recept recept z veprove kyty

Zapomněl/a jsem heslo