Dáváte přednost zmrzlině mléčné, sorbetu nebo nanukům? Připravte si je sami doma
Zároveň s teplým počasím přichází chuť na chladivé pochoutky. Kupovat opakovaně zmrzliny je finančně náročnější, navíc někdy se obtížně kontroluje složení i proces přípravy, aby byla konzumace bezpečná. To u domácí zmrzliny odpadá, pokud její přípravě věnujete dost péče.
Ledových pochoutek je mnoho druhů. Ty krémové se připravují ve zmrzlinovačích, na některé stačí jen formy nebo nádobky, ve kterých se základ zmrazí. Krémovou zmrzlinu můžete připravit i bez zmrzlinovače.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mléčné zmrzliny
Základem bývá mléko, smetana, vařený pudink, jogurt, tvaroh nebo i jiný mléčný výrobek. Ochutit takovou zmrzlinu můžete čím vás napadne: ovocnou dření, ořechy, kakaem, čokoládou, kokosem, kávou, kapkou alkoholu, bylinkami, sušenkami atd.
Sorbety
Sorbety jsou ovocné zmrzliny bez mléčného základu. Ovocná dřeň s vodou a cukrem tvoří jejich základ. Sorbet se většinou mrazí ve vaničkách nebo jiných nádobách, ale můžete je zmrazit i ve zmrzlinovači. Aby se brzy nerozehřála, můžete základ zpevnit trochou rozpuštěné želatiny.
Nanuky milují hlavně děti
Je to tím, že se jim nanuk dobře drží i konzumuje. Formičky nejsou nijak drahé a určitě se vyplatí je mít. Do forem můžete lít mléčný základ i sorbet. Po zmrznutí lze ještě nanuk namočit do polevy, výsledek pak bude chutnat perfektně.
Ledové speciality
Obzvlášť mlsným jazýčkům nebo při sváteční příležitosti můžete vyzkoušet připravit různé speciality jako zmrzlinový sendvič, smaženou zmrzlinu nebo zmrzlinu polít hořící lihovinou a flambovat. Také doma snadno vyrobíte různé granity nebo tříště, pokud máte výkonný mixér.
Komentáře