Jahodovo - banánové nanuky

Suroviny cca 11 ks

200 g očistěných jahod
150 g banánu - dužiny
250 g (ml) vody
15 g vanilkového pudinku - prášku
60 g krupicového cukru - dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozšleháme pudinkový prášek, přidáme cukr a za stálého míchání připravíme běžným způsobem pudink, který necháme cca 3 minuty provařit. Pak ho necháme vychladnout. Pokud spěcháme, tak třeba použijeme studenou vodní lázeň.

  2. Jahody překrojíme, banán nakrájíme na kousky, přidáme pudink a vše rozmixujeme. Použila jsem sekáček potravin.

  3. Vzniklou směsí naplníme nanukové formy, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.

Poznámka od kuchařky

Počet kusů závisí na velikosti formiček. Použila jsem formičky o objemu 60 ml měřeno úplně po okraj, ale směsi se dává trochu méně. Měla jsem 11 kusů.

Nanuky jdou lehce vyjmout po krátkém ponoření formiček v horké vodě.

Komentáře k receptu Jahodovo - banánové nanuky

K receptu nejsou žádné komentáře.