Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní: Křehké těsto, božská náplň a snadná příprava vás dostanou
KVÍZ: Znáte svatomartinské tradice týkající se jídla? Otestujte se, zda víte, proč mají rohlíčky svůj tvar nebo kdy otevřít víno
Trik obchodníků? Levnější máslo se vám ve skutečnosti může o dost prodražit: Víme, na co si dát velký pozor
Co se starým chlebem? Připravte tu nejlepší chlebovou polévku, vývar jí dodá sílu, trocha octa zase jiskru
Jak účinně odstranit zápach z plastových krabiček na jídlo? Pomůžou staré noviny, káva, soda i octová voda
Jak si připravit slaný bramborový závin: Využijte listové nebo bramborové těsto a naplňte ho zásobami z lednice
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto
Byliny v kuchyni: V únoru můžeme zasít šalvěj, mátu, majoránku i tymián. Stačí nám i balkon nebo obyčejný okenní parapet
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí
Které jídlo se dá použít prošlé? Těstoviny, olej, rýže nebo sušenky do koše nepatří! S opatrností lze využít i zkyslé mléko
Jak na chlupaté knedlíky se zelím: Správné konzistenci pomůže rychlá práce a sádlo, radí prvorepubliková kuchařka Anuše Kejřová
Jak na čokoládové brownies, aby zůstaly krásně vláčné s křupavým povrchem: Roli hrají správný poměr surovin, ale i velikost formy
Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat
Kynuté koláče se sladkou zelnou náplní podle cukráře Josefa Maršálka: Provoněné skořicí a ochucené jablky chutnají fantasticky
Jak využít květák na maximum: Připravte si květákovou pizzu, hummus, muffiny nebo jednoduché květákové placičky
Připravte si mrkvánky z Horňácka podle receptu cukráře Josefa Maršálka: Náplň provoní skořice a jiskru jí dodá špetka pepře
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové
Jak vyčistit připálený hrnec i bez chemie: Pomůže obyčejná sůl, jedlá soda, dřevěný popel i coca-cola
Škvarkové pagáče mají maďarský původ. Toto pečivo se hodí připravit o masopustu i dalších slavnostních událostech