Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fantastický moučník s ovocem je báječně vláčný díky tvarohu. Želé z broskvové šťávy mu dodá skvělou svěžest
Zdroj: Toprecepty, varilamysickakasicku

Kombinace tvarohu a pudinku s ovocem nikdy nezklame a dezerty z těchto ingrediencí jsou docela jednoduché. Dobře vychlazený moučník s ovocem osvěží a letním parnu bude i příjemným zpestřením dne.

Proč si dát ovocný dezert s tvarohem

Ať už je ovocný dezert s tvarohem pečený nebo ne, příjemně ochlazuje. A to je v parných dnech velmi žádoucí. Navíc tvaroh je výborná a zdravá ingredience, když to nepřeženeme se slazením.

Kromě toho také tyto dezerty bývají velmi efektní, ať už díky barevnému ovoci, nebo vrstvě želé. Jejich příprava je komplikovaná pouze na první pohled. Problémem je spíše nutnost vychlazení jednotlivých vrstev a výsledné chlazení v lednici, než se budeme moci na dezert vrhnout. Čekání na dobrotu se ovšem vyplatí.

Jak připravit pudinkové "želé"

Želatina je bezbarvá látka bohatá na kolagen, která za studena tuhne. Podobnou vrstvičku můžeme také získat z pudinku, který naředíme šťávou. Šťáva z ovocného kompotu pudink ještě dochutí. Výsledná směs připomíná želé.

Když nemáme želatinu nebo chceme změnu, můžeme se pustit do přípravy této pudinkové varianty. Jen stačí smíchat pudink a šťávu a směs přivést k varu. Vaří se krátce jako klasický pudink. Sundáme z plotny a na podložce hmotu mícháme, dokud nebude vlažná. Pak ji můžeme nanést na tvaroh.  

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Jak připravit osvěžující moučník s ovocem

Při přípravě tohoto dezertu je lepší počítat se dnem navíc, aby se stihl dobře vychladit. Na těsto si připravte: 3 vejce, ½  hrnku oleje, 1 hrnek cukru (nejlépe třtinového), 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva. Jako variantu můžete přidat i lžíci instantní kávy nebo kakaa. Na tvarohovou směs bude potřeba: 2 měkké tvarohy, 150 g lučiny (takhle vyrobíte domácí) a 2 vanilkové cukry. Na želé si přichystejte: 1 velký broskvový kompot se šťávou, 1 l vody a 2 vanilkové pudinky.

Jak na to? Troubu vyhřejte na 180 °C. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a olej. Promíchejte a přisypte mouku s práškem do pečiva (případně přidejte kakao nebo kávu) a přilijte mléko. Opět dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Připravte si hluboký plech a vyložte ho pečicím papírem.

Na plech vylijte těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Plech dejte do vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny. Když bude upečený, vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout. 

Do misky dejte tvaroh, lučinu a vanilkové cukry. Vše promíchejte a natřete na vychladlý plát. Broskve nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a rozložte je rovnoměrně na tvarohovou směs. Šťávu z kompotu nalijte do většího hrnce, dolijte vodou tak, aby tekutiny byl celkem 1 litr, a přisypte pudinky. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Krátce povařte, sundejte z plotny a za stálého míchání počkejte, až trochu vychladne. Vlažnou směs nalijte na tu tvarohovou. Výsledný dezert dejte vychladit.

Náš tip: Připravte si ovocný moučník s tvarohem a želatinou podle videoreceptu:

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více