

Rychlá slepice na kari
Suroviny
- 1 slepice
- 3 kávové lžičky kari koření
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce másla
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Slepici dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byla ponořená, přidáme 1/2 kávové lžičky soli, hrnec uzavřeme a vaříme cca 3/4 hodiny do měkka.
Ve vyšším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a na tom necháme zesklovatět jemně krájenou cibuli. Přisypeme kari, necháme zavonět, zasypeme hladkou moukou, osmahneme ji na jíšku a rozředíme vývarem ze slepice. Dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme do omáčky smetanu, dochutíme solí a pepřem.
Maso ze slepice obereme a vložíme do hotové omáčky.
Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Při ředění jíšky vývarem se držíme pravidla - horkou jíšku ředíme chladným vývarem, vychladlou jíšku ředíme horkým vývarem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá slepice na kari
K receptu nejsou žádné komentáře.